Desert Breath – óriási homoksiprál a sivatagban

A Desert Breath vagyis a Sivatagi Lélegzet egy land art alkotás mely Egyiptomban a sivatagban található, Hurghada-Kilométereken át elnyúló tó jelent meg a Halál-völgy zord vidékén. l nem messze. A land art a természeti környezet formavilágát és kellékeit (térszínformák, sziklák, kövek, növényzet stb.) monumentális szabadtéri installációk létrehozásához alkalmazó művészeti irányzat.

Desert Breath

Ezt a különlegesA grönlandi bálna zenei repertoárja egyedülálló a cetek világában. látványosságot, melyet gyakran sivatagi gabonakörként emelgetnek, a D.A.S.T. Arteam készítette el 1997-ben. A csoportot Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező és építész) és Stella Constantinides (építész) alapította 1995-ben. Közösen valósították meg a Sivatagi Lélegzetet, mely 178, spirálisan elhelyezkedő homokkúpból áll, melyből 89 kiemelkedik a sivatagból, a másik 89 pedig belesüpped a homokba. A Szaharában egy 100 000 m2-es területen hozták létre a monumentális homokspirált, melynek közepében egy 30 méteres átmérőjű medenceLebegés a város felett - elképesztő medence épült egy amerikai felhőkarcolón. áll.

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

A legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. feladatot az elkészítése során a 8 000 m3 homokWhiteheaven Beach – Ausztrália legszebb tengerpartja. megmozgatása jelentette. Ez a fantasztikus land art alkotás elkészülte óta folyamatosan pusztul, de még mindig elképesztő látványt nyújt, még műholdakról is látni lehet. A Desert Breath megtekinthető a GoogleA Google nyáron az utcákon teszteli legújabb robotautóit. Maps-en is.

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

Desert Breath

“Desert Breath” | Land Art Installation | By D.A.ST. Arteam, Egypt (1997) from Danae Stratou on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!