Csodálatos videó mesél az erdő életéről

Az olaszországi Abruzzo Nemzeti ParkA világ legnagyobb nemzeti parkja.  (Parco Nazionale d’Abruzzo) sokszínű állatvilágát és csodálatos erdejét hivatott bemutatni az a videó, melyhez egy kameracsapdaA legviccesebb és legfurcsább pillanatok, melyeket kameracsapdák örökítettek meg. segítségével több mint egy éven át készítettek felvételeket. Az Appennin-hegység nemzeti parkjában elterülő erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. t Európa legrégebbi bükkLelőttek egy farkast a Bükkben. ösének tartják és már jelölték az UNESCOAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. világörökségi listájára. Az erdő lakóit egy öreg bükkfánál örökítették meg, melynél számtalan állat megfordul, köztük szarvasok, borzok, farkasokA kutyák és a farkasok is felismerik, ha igazságtalanul bánnak velük. , rókák, vaddisznók és medvék is felkeresik.

A bükkfaAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. két völgy kereszteződésében áll, ezért mind a négy évszakban akad látogatója. A felvételen szereplő egyik medveMegdöbbentő módon fékezte meg a rátámadó grizzlyt egy amerikai férfi. még a háta vakargatásához is igénybe veszi a fát. A vedlés során a medvék előszeretettel dörgölőznek a fák törzséhez, hogy enyhítsék a viszketést, valamint összekötik a kellemeset a hasznossal, hiszen otthagyják a szagukat is.

A különleges összeállítás két olasz fotós, Bruno D’Amicis és Umberto Esposito munkáját dicséri. “Amit most láthatnak, csak egy apró részlete egy hihetetlen élménynek. Az elmúlt két évben megértettük, hogy az erdő mérhetetlen nagyságában minden faA Redwood Nemzeti Park óriásai. egyedi” – írták az alkotók.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!