Csodálatos látvány – ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe

KülönlegesGyönyörű portrékat készített a fotós, akit teljesen elvarázsol az albínó emberek különleges szépsége. pillanatokat sikerült megörökítenie Mark Girardeau természetfotósnak a kaliforniai Newport Beach-nél, aki drónjával egy hatalmas hosszúszárnyú bálnát vagy másik nevén púpos bálnát filmezett le a part közelében. A tökéletesen időzített videónak köszönhetően megcsodálhatjuk, ahogy a lenyűgöző tengeri állat szivárványt spriccel az égbe. A hosszúszárnyú bálnaBuborékhálóval vadászó bálnák örvendeztették meg a szerencsés turistákat. orrlyukaiból kifújt párafelhő akár 3 méter magasra törhet, a jelenség 2–3 másodpercig tart, s olykor a megfelelő körülmények között még szivárványt is fest a levegőbe.

A hosszúszárnyú bálnaMegmenekülhetnek a hosszúszárnyú bálnák. egyébként akár 18 méteresre is megnőhet, minden évben északra vándorol a Déli-sarkvidékről AusztráliaA Nagy-korallzátony. melegebb vizeire, hogy szaporodjon. Gyakran tanyázik a partok közelébe és mivel sokszor egészen lenyűgöző ugrásokat hajt végre a tengeren, a bálnalesIlyen amikor egy hatalmas bálna simogatást kér - lenyűgöző videó. ő turisták nagy kedvence e faj. Különleges alakú teste van, feltűnően hosszú mellúszókkal; innen ered a magyar neve is. A hímek hangja bonyolult „énekekből” áll, melyek 6–35 percig tartanak, alkalmanként egyéb hangokat is kiadnak.

A hosszúszárnyú bálna csak nyáron, a sarki vizekben táplálkozik. Télen a szubtrópusi és trópusi tengerekbe vándorol, hogy párosodjon és elljen. Ez idő alatt csak a zsírtartalékából él, amit a nyári táplálkozási időszakban felhalmozott. Tápláléka: planktonikus rákok (krill), halakJégbe fagyott halak ezrei fölött korcsolyáztak egy japán élményparkban. és tintahalak. A hosszúszárnyú bálna különféle halA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ászási módszereket alkalmaz. Ilyenek a lökéshullámok, melyek a farokcsapások és a felugrás következtében keletkeznek, és ily módon felriasztják a halakat, míg a másik módszer a bálnákCsodálatos videó - sarki fény alatt vadászó bálnákat filmeztek le. által a víz mélyéről kibocsátott buborékok, melyekkel megzavarják a zsákmányt.

Hasonlóan szép jelenetet örökítettek meg egy bálnalesen résztvevő turistaLeszakadt egy függőhíd négy turista alatt [videó]. is, amikor az oregoni Depoe Bay közelében hajóHosszúszárnyú bálna emelt a magasba egy turistákat szállító hajót. káztak:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!