Csimpánzoknak tanították meg a kő-papír-olló játékszabályait

Csimpánzoknak tanították meg a kő-papír-olló nevű játékGyerekek a kedvenc játékaikkal a világ minden tájáról. szabályait japánA fukusimai katasztrófában hátrahagyott állatok megmentője. kutatók. A Kiotói EgyetemPuskázás elleni módszerek a thaiföldi egyetemeken. emberszabásúakkal foglalkozó kutatóintézetének szakértői múlt csütörtökön mutatták be eredményeiket.

A kísérletben hét csimpánzCsimpánzok is képesek csapatmunkára. vett részt, amelyeknek monitoron mutattak be kettőt a játékhoz használt három kézmozdulatból. E három mozdulat a követ jelképező ökölbe zárt kéz, a papírt jelképező nyitott tenyér és a két ujj által megformált olló. Ha a győztes kézre mutattak, a csimpánzokA csimpánzok és a bonobók számos gesztusa ugyanazt jelenti. jutalmul ételt kaptak. A kísérletet naponta mintegy 140 alkalommal ismételték. A kutatók kiemelték: átlag 100 napA Napnál is fényesebbeket lobban egy barna törpe. után a 7 majomból 5 az esetek több mint 90 százalékában helyesen választott.

A csimpánzok ez alapján egy négyéves gyerek16 kutyakölyök egy fedél alatt. értelmi szintjén lehetnek, mert ez az a kor, amikor a gyerekekGyerekek a kedvenc játékaikkal a világ minden tájáról. képesek megtanulni a játék szabályait – mondta el Macuzava Tecuro, a kutatásSokatmondó felvételek dohányzó és nem dohányzó anyukák kisbabáiról. vezetője.

A szakértők a következőkben azt akarják megtudni, képesek lehetnek-e a csimpánzok arra, hogy egymás ellen kő-papír-ollózzanak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!