Cousteau a “cetbörtönben” tartott állatok elengedését kérte az orosz elnöktől

Jean-Michel Cousteau francia óceánkutató azt kéri Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy engedjék végre szabadon az orosz Távol-Keleten felfedezett “cetbörtönben” fogva tartott fehér és kardszárnyú delfineket.

Vlagyimir Putyin elnök február 22-én elrendelte, hogy az illetékes állami szervek dolgozzanak ki megoldást a problémára. A kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) február végén a halA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ászati szabályok megsértése címén büntetőeljárást indított a “cetbörtönÁtköltöztetik az orosz "cetbörtönben" tartott kardszárnyú delfineket és belugákat. ” üzemeltetésével összefüggésbe hozott négy orosz cég ellen, mivel az orosz törvények értelmében a delfineket kizárólag tudományos célból lett volna szabad befogni.

A környezetvédelmi tárca és a Tengermellék hatósága közölte, hogy az állatokat rövid adaptációs program után visszaengedik természetes közegükbe. Állatvédők szerint ugyanakkor a cetek felkészítése nem kezdődött meg, mi több, a Szrednyaja-öbölbe gyerekcsoportokat kezdtek el utaztatni.

“Arra kérem önt, hogy hozzon végleges döntést az összes, a Szrednyaja-öbölben fogva tartott kardszárnyú és fehér delfinEltévedt fehér delfin úszkál a Temzében. szabadon engedéséről és a hagyományos élőhelyeikre való visszatérítéséről, ahogy azt az orosz tudósokból és a mi nemzetközi csapatunkból álló konzílium optimális megoldásként javasolta” – írja CousteauVégül elengedték az orosz cetbörtönben fogva tartott utolsó kardszárnyú delfineket is. egy cetvédő honlapon megjelent üzenetében.

On behalf of the Jean-Michel CousteauCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában. /Whale Sanctuary Project team, Jean-Michel Cousteau submitted the following to…

Közzétette: Jean-Michel Cousteau’s Ocean Futures Society – 2019. június 18., kedd

 

A francia szakember az orosz környezetvédelmi tárca felkérésére áprilisban kezdett el közvetlenül is foglalkozni a tavaly OroszországOroszország saját űrállomást akar létrehozni. Távol-Kelet Tengermellék régiójában, a Vlagyivosztok és az észak-koreai határHotel Arbez Franco-Suisse - szálloda amin áthalad a svájci-francia államhatár. között található Szrednyaja-öbölben felfedezett “cetbörtön” felszámolásának ügyével. Az ügy akkora felháborodást keltett Oroszországban és külföldön, hogy abba a Kreml is beavatkozott.

A “börtönben” talált 87 fehér és 11 kardszárnyú delfint külföldi – sajtójelentések szerint főképp kínai – delfinRendkívül ritka albínó delfint figyeltek meg Kaliforniában. áriumok számára fogták ki törvénysértő módon az Ohotszki-tengerből és tartották a szakemberek szerint elfogadhatatlan körülmények között.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!