Az EU betiltotta a kozmetikai célú állatkísérleteket

Nem szabad többé forgalomba hozni állatokon tesztelt kozmetikumokat az Európai UnióTámogatja az óraátállítás eltörlését az Európai Parlament. ban. Az Európai Bizottság megerősítette elkötelezettségét az Európai Tanács és az Európai ParlamentAz Országház, ahogyan csak ritkán látható. által még 2003-ban megállapított határidő tiszteletben tartása mellett.

Állat kísérlet

A bizottság idézte Tonio Borg egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztost, aki úgy nyilatkozott: az általános forgalmazási tilalom jól szemlélteti, milyen fontos értéket képvisel Európának az állatok jóléte. A bizottság továbbra is támogatja az alternatív megoldások kifejlesztését, és együttműködik más országokkal, hogy átvehessék az unióban alkalmazott megközelítést.

A bizottság megvizsgálta a forgalmazási tilalom lehetséges hatásait, és arra a következtetésre jutott, hogy több nyomós érv is a tilalom hatályba léptetése mellett szól, mert a kozmetikai cikkek előállításakor nem indokolt állatkísérleteket végezni. Tovább kell keresni az alternatív módszereket, hiszen az eddigi megoldások egyelőre nem képesek teljes egészében helyettesíteni az állatokon végzett teszteket. A bizottság 2007 és 2011 között 238 millió eurót biztosított ilyen célú kutatásokra.

2004 óta az unió területén tilos a kozmetikai termékek állatokon való tesztelése, 2009 óta a kozmetikumok10 érdekesség a kozmetikumok világából. összetevőinek esetében sem engedélyezett. 2009 márciusáGyönyörű kék tó Hokkaido városában. l kezdve nem szabad forgalomba hozni olyan kozmetikai termékeket az EU-ban, amelyek állatokon kísérletezett összetevőket tartalmaznak, de az emberi egészségre gyakorolt, összetettebb hatásokkal kapcsolatban a forgalmazási tilalom bevezetésének időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. pontját 2013. március 11-ig kitolták.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!