Átvészelte a nagy hidegeket a világ egyetlen barna pandája

Sértetlenül, egé26 generációt klónoztak egy egérből. szségesen vészelte át a vadonban az elmúlt telet, a helyenként fagypont alatti 30 fokos hidegeket KínaHaltemetővé vált egy kínai folyó. és a világ egyetlen barna színű óriáspandája – közölte a vadon élő pandáknak az északnyugat-kínai Senhszi tartományban található intézete. A Fopingi Rezervátumban működő pandabázis szakemberei szerint a kemény hidegek fokozták a 6 éves Csi Caj edzettségét, a ritkaÖnálló faj lehet Jangce-folyóban élő ritka tengeridisznó. állat bizonyította “életrevalóságát”.

Barna panda

Csi Caj korábban támogatásra, gondoskodásra szorul. Sokáig mesterségesen táplálták, és ez volt az első télMormota-nap - Punxsutawney Phil, az időjós mormota. , hogy gondozói úgy ítélték meg, képes lesz természetes élőhelyén egyedül is boldogulni, táplálékát maga begyűjteni. Csi Caj a 2005 óta elismert csinlingi óriáspandák alfajába tartozik. A közismert szecsuani óriáspandával összehasonlítva az e családba tartozók koponyája némileg kisebb és kerekebb formájú, orruk némileg rövidebb, bundájuk pedig ritkább.

A világ első barna pandájára 1985-ben találtak rá a későbbi névadó Csinling-hegységben. Azóta további nyolccal találkoztak, de ma már csak egyetlen élő példány ismert, Csi Caj. Azt írják róla, 105 kilós, energikus alkat. Télen képes naponta 50 kiló bambuszt elfogyasztani. Gondozói arra készülnek, hogy amint a hím állat megfelelően ivarérettnek bizonyul, egy fekete pandaElpusztult a világ legidősebb pandája. szemAz állatok különböző látásmódjai az ember látásával összehasonlítva [Videó]. élyében társat keresnek a számára. Azt is remélik, hogy ezután közelebb kerülhetnek a barna pandákFény derült a pandák kommunikációjának titkaira. genetikai titkának megfejtéséhez.

Barna panda

Barna panda

Barna panda

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!