Alga invázió a Sárga-tengeren

Cimkék: , , , , ,

A képeken a Sárga-tengerHot Water Beach -Termálfürdő egy Új-Zélandi tengerparton . látható, mely a Csendes-óceán része, a Koreai-félsziget és KínaPenészes bankói miatt 7 órába telt egy kínai milliomos számlanyitása. között terül el. Az elmúlt években 3 alkalommal is annyira túlszaporodtak itt az algák, hogy a a kék vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. helyett mindenütt csak a töménytelen mennyiségű algát lehetett látni. A zöld algák 2007-ben, 2008-ban, 2010-ben is beborították a tenger felszínét. 2008-ban annyira túlszaporodtak az algák, hogy még a vitorlás versenyeket is veszélyeztette az Olimpián. A legutóbb 410 négyzetkilométert is meghaladta a zöld algák kiterjedése.

Sárga-tenger

Habár a zöld algának nincs toxikus hatása, mégis pusztítja a tengeri ökoszisztémát, mivel olyan nagy mennyiségű oxigént használ fel, hogy a vízi élőlényeket megfosztja a megfelelő oxigénellátástól. A jelenség miatt megtizedelődött a tengeri élővilág. A víz megtisztítása több millió kínai jüanba került. Néhány helyi lakost,  Qingdao városA sziklákba épített város - Setenil de Las Bodegas. ában azonban nem zavarta az alga invázió, inkább kíváncsiságból beleugrottak a tengerbe, hogy az algában úszkáljanak.

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger

Sárga-tenger


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!