A világ 10 legszebb vízesése

Kaieteur vízesés, Dél-Amerika

A GuyanaRoraima - a világ legmagasabb táblahegye. középső részén fekvő Pakaraima-hegységben folyik a Potaro-folyó, mely 226 métert zuhan alá a hegyről, így hozva létre a lenyűgöző Kaieteur-vízesést. Magasságba csupán második az Angel-vízesésA lélegzetelállító "Könnyek Fala" vízesésegyüttes a hawaii Kauai szigeten. mögött, de vele ellentétben egész évben nagy mennyiségű vizet szállít. Rendkívüli szépségét az óriási magasságnak köszönheti. Úgy szárazföldön, mint vízen is megközelíthető. A környező esőerdőTöbb tízmillió fát fenyeget pusztulással a kaliforniai aszály. kben élő egyedülálló növényA világ legnagyobb virága, a titánbuzogány. - és vadon élő állatokat is megcsodálhatják a látogatók.

Kaieteur vízesés

Iguazú vízesés, Dél-Amerika

ArgentínaA lélegzetelállító Iguazú-vízesés. és BrazíliaA lélegzetelállító Iguazú-vízesés. közt található az Iguazú vízesés, amely egy vulkánkitörésPáratlan látvány: vízesésként ömlik a láva az óceánba Hawaii-on. eredménye képen alakult ki. Az Iguazú folyó 1,67 mérföld széles vize mintegy 275 vízesésben esik alá 82 méter magasságból. Érdekessége, hogy U alakban helyezkednek el a vízesések, ezért az “Ördög torkának” is nevezik. Rengeteg apró szigetCsodálatos, egyedülálló barlangok . alakult ki a mederben, ezért is nyilvánították nemrég a Világ 7 csodájának egyikének.

Iguazú vízesés

Yosemite vízesés, Észak-Amerika

Teljes magassága 739 méter, a YosemiteIdén is látványos tűzzuhataggá változott a Yosemite vízesése. az Egyesült államok legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. vízesése. A kaliforniai Sierra Nevada hegységben található, a Yosemite Nemzeti Parkban. Három felső szakaszból, egy középsőből áll. Az alsó szakasz a legmagasabb, 436 méter és sziklákra hull. A legenda szerint, a Ahwahneechee indián törzs úgy vélte, hogy a medenceA világ legnagyobb medencéje. alján laknak a gonosz szellemek.

Yosemite vízesés

Rajna vízesés, Európa

A legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. vízesés Európában a Rajna folyóé. Mintegy 15000 évvel ezelőtt erózió útján alakult ki Észak-Svájcban. Nem annyira magas, mint amennyire látványos a lezúduló folyó. 150 méter széles, 23 méter magas vízesés, a csipkézett mészkő alkotta szigetekA világ legelszigeteltebb lakott szigete - Tristan de Cunha. három részre osztották.

Rajna vízesés

Ribbon vízesés, Észak-Amerika

Ugyancsak a Yosemite Nemzeti Parkban található, a legmagasabb egy-zuhatagos vízesés Észak-Amerikában. A vízA világ legtisztább tavai. csak áprilistól júniusig folyik rajta, majd a következő tavaszi olvadásig egyetlen csepp vize sincs. A látogatók csodájára járnak az 491 méter magas vízesésnek, amely egyetlen vékony vízsugárban folyik a sziklás hegyoldalon. Csak lentről van lehetőség megcsodálni, ugyanis egyetlen út sincs kiépítve a csúcsra.

Ribbon vízesés

Dudhsagar vízesés, Ázsia

A többszintű Dudhsagar vízesésVonatozás a Dudhsagar vízesés előtt. elnevezése “tengeri tejet” jelent. Népszerű turistalátványosság, amely Indiában, Goában, a Mandovi folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. n található. A csúcsra lépcsők vezetnek, amely 309 méter magasságban található. A turisták akár meg is fürödhetnek a sok medence egyikében, amely a vízesés alatt alakult ki.

Dudhsagar vízesés

Niagara vízesés, Észak-Amerika

Ez a hatalmas vízesés részben KanadaA legszebb kilátással rendelkező szállodák. OntarioAz ezer-sziget tava. államában, részben az Amerikai NiagaraBefagyott a Niagara-vízesés egy része. Természetvédelmi Parkban található. Az öt nagy A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. ból négy (Superior, Michigan, Huron és Erie) a Niagara folyóAmikor a hadsereg mérnökei "elzárták" a Niagara-vízesést. ba torkollik mi előtt az Ontario tóba ömlene. Az itt felhalmozódó vízmennyiség a világ vízellátásának egyötödét teszi ki.

Niagara vízesés, Észak-Amerika

Olo’upena vízesés, Egyesült Államok, Hawaii

A negyedik legnagyobb vízesés a világon – hatalmas magassága 900 méter – ellenben igen vékony. HawaiiA lélegzetelállító "Könnyek Fala" vízesésegyüttes a hawaii Kauai szigeten. egyik szigetTenerife - az örök tavasz szigete. én, Molokain található, ez a lenyűgöző vízesés valóban egy ritka csoda. Óriási hegyekkel van körbevéve, ezért csodálatos panorámát nyújt.

Olo’upena

Angel vízesés, Venezuela

A világ legnagyobb vízesése, közel 979 méter magas. Az Auyantepui folyóból ömlik az Ördög-kanyonba óriási magasságból. A bennszülöttek Kerepakupa vízesésnek hívták, de nevét Jimmy Angel-ről kapta, aki nagy kalandor volt és ő fedezte fel 1937-ben egyik utazása során. Mire a víz leér a völgybe, szinte atomjaira bomlik az erős szélnek köszönhetően, és köddé válik. A páradús köd több mérföldnyire is érezhető.

Angel vízesés


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!