A szibériai csoda – Léna pillérei

A jakutföldi Léna Pillérei Természeti ParkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. a Léna mentén elhelyezkedő, csaknem 100-150 méter magas sziklapilléreiről nevezetes. Lena pillérei (Lenski erdő) – a Léna-folyó középső szakaszán egy sor több függőlegesen hosszúkás sziklaFöldünk csodálatos és gyönyörű helyei 1-1 fotón bemutatva. , ami 80 km hosszan található a partTenerife - az örök tavasz szigete. mentén.

Léna pillérei

A Jakutszktól 100-200 kilométerre délre található természeti képződmény10 csodálatos hely - különleges természeti képződmények. olyan látványt nyújt, mint egy hatalmas szoborcsoport.

Léna pillérei

A városból hajóval juthatunk el a lélegzetelállító látványt nyújtó szikla erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. höz, amely a Léna folyó partján magasodik.

Léna pillérei

A területet fokozottan védett nemzeti parkká nyilvánították, melynek kiterjedése eléri a 868 hektárt.

Léna pillérei

2012 óta a világörökség5+1 érdekesség a páratlan szépségű Galápagos-szigetekről. része.

Léna pillérei

Ezeket a sziklaképződményeket a szélsőségesen kontinentális éghajlati viszonyok hozták létre.

Léna pillérei

A hőmérsékletkülönbség az év folyamán megközelíti a 100 Celsius fokot. A -60 fokos télitől a +40 fokos nyári hőmérsékletig.

Léna pillérei

Az egymástól elkülönülő sziklapillérek a magas sziklapartfalból váltak és válnak ki, a hőmérsékletkülönbség, a földfelszínről beszivárgó vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. , illetve a fagy hatására egyre inkább táguló és mélyülő hasadékok létrejöttével, illetve a kevésbé kemény köztes Az egyensúlyozó Kummakivi-kő Finnországban. zetrétegek lemorzsolódásával. Léna által generált eróziós folyamatok szintén kritikusak a pillérekre nézve.

Léna pillérei

A helyszín számos, köztük egyedi fajok Kambrium-kori fosszília-lelőhelyeként is jelentős. A pillérek közelében több épen maradt mamutKözelebb kerültek a tudósok a mamut feltámasztásához. csontvázat is találtak.

Léna pillérei

Rendszeresen indítanak egy vagy akár több napos hajókirándulást is a szikla erdőhöz a turisták számára. A túrákon lehetőség van megtekinteni az őshonos állat és növényvilágot, barlangFöldünk csodálatos és gyönyörű helyei 1-1 fotón bemutatva. ászni vagy akár horgászni is. A sziklaerdőhöz látogató turistákra minden esetben tapasztalt túravezetők vigyáznak. A közelben lévő szabadidőközpontban van szállodaSingita Sabi Sand - gyönyörű szálloda a varázslatos Kruger Nemzeti Park szomszédjában. , faház és sátrazási lehetőség is.

Jakutföld, hivatalos nevén Szaka Köztársaság az Oroszországi Föderáció egyik tagja, a világ legnagyobb, önálló államisággal nem rendelkező közigazgatási egysége. Akkora, mint az Európai Unió kétharmada, mégis lakosainak száma kevesebb mint egymillió.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!