A napokban csapódik a Földnek a Mennyei Palota

Előreláthatólag péntek és hétfő között csapódik a Földnek a 2016 óta nem működő Tienkung-1 (Mennyei PalotaKína fellőtte az űrbe a Mennyei Palotát. -1) kínai űrlaboratórium, amelynek roncsai mintegy ezer négyzetkilométernyi területen szóródhatnak szét. Az Európai Űrügynökség (ESA) szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy veszélyeztesse az embereket.

Forrás: CMSE

Az űrügynökség szakemberei szerint a több mint tíz méter hosszú űrállomás várhatóan a 43. északi szélességi kör és a 43. déli szélességi kör közötti térségben lép a FöldElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. légkörébe. A pontosabb előrejelzést egy nappal a földi légkörbe való belépés előtt tudnak majd mondani. Annak valószínűsége egyébként, hogy a Tienkung-1 lehulló darabja emberbe csapódjon tízmilliószor kisebb, mint annak esélye, hogy villámcsapás érjen valakit, mivel a bolygó nagy részét vízLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. borítja, vagy lakatlan.

Forrás: NASA/Goddard Space Flight Center, Reto Stöckli

A kínai űrprogram tudósai március 31. és április 4. között jelzik az űrállomás becsapódásNagy meglepetést okozott a kutatóknak a legveszélyesebb aszteroida. át a Földbe közleményük szerint. KínaHatalmas napelemes erőművet építene Kína az űrben. 2011 szeptemberében bocsátotta fel első űrlaboratóriumát, a Tiankung-1-et az űrbe, ahol az űrállomás az évek során hat kapcsolódási manővert hajtott végre a kínai Sencsou-űrhajókkal. Alig másfél Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. nappal a fellövés után sikeresen összekapcsolódott vele a Sencsou-8 ember nélküli űrhajó.

Forrás: CMSE

2016 óta már a Tiankung-1 utódja is a Föld körül kering. Az új kínai űrlaboratóriumban az ott dolgozó két asztronauta hosszabb időt tölthet, mint a korábbi modellben. A Tiankung-2-nek nagyobb a tárolókapacitása és ez az első, amely újratankolható. Az űrállomások feladata, hogy előkészítsék a tervek szerint 2022-ben elkészülő kínai űrállomás építését és üzemeltetését. Amikor a Nemzetközi ŰrállomásMegnyitják a Nemzetközi Űrállomást a kereskedelmi űrutazások számára. (ISS) várhatóan 2024-ben befejezi működését, Kína lesz az egyetlen nemzet, amely állandó állomással rendelkezik a világűrben.

Frissítés: 

Hétfő hajnalban tért vissza a Föld légkörébe a Tienkung-1, mely nagyrészt elégett az atmoszférában, és darabjai a Csendes-óceánHatalmas mértékben növekszik a nagy csendes-óceáni szemétsziget. déli részébe hullottak. A kínai űrkutatási hivatal az űrállomás visszatérése előtt igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy nagyon kicsi a valószínűsége egy nagyobb darab földbe csapódásának, ezáltal emberi sérülésnek. Miután tengerbe estek a darabok, így a veszély még kisebb volt.

ESA, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!