A kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó

Olajfúrásokat engedélyez a Kongói Demokratikus Köztársaság a VilágörökségVáltozások lépnek életbe a Plitvicei-tavaknál, hogy a világörökségi listán maradhasson. részét képező nemzeti parkokban, ahol például a kihalás által fenyegetett hegyi gorillákEgy vadőr vigasztalta az árván maradt hegyi gorillát. és más veszélyeztetett emberszabásúak élnek.

Forrás: UNESCO/ Yvette Kaboza

A Virunga Nemzeti ParkRegenerálódik a víziló-populáció Afrika legrégebbi nemzeti parkjában. területének ötödén, valamint a világ legnagyobb védettTöbb ezer tő védett réti őszirózsát találtak a Kiskunságban. esőerdőTöbb százezer őshonos fát ültet tavaszig a Kiskunsági Nemzeti Park. jének otthont adó Salonga Nemzeti Parkban is lehetővé teszik a próbafúrásokat a kongóEllentmondást nem tűrően állította le a forgalmat a családját védelmező ezüsthátú gorilla. i minisztertanács döntése szerint. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy bármelyik olajtársaság megszerezte volna már a területre a szükséges jogokat. Környezetvédők már májusban tiltakozta a kongói kormány terve ellen.

Forrás:  Wikipedia/Cai Tjeenk Willink 

A hatalmas kiterjedésű és természeti sokszínűsége miatt egyedülálló VirungaMegmenekülhet a kihalástól a hegyi gorilla. Nemzeti Parkban él a világ hegyigorilla-állományának negyede. A Salonga Nemzeti ParkA Bryce Kanyon sziklaoszlopai. pedig egyebek mellett a törpegorilla élőhelye. Egy brit, a Soco International cég néhány évvel ezelőtt már lehetőséget kapott a Virunga Nemzeti Parkban, a Kongói Demokratikus KöztársaságÖt éven belül kihalhat a keleti síkvidéki gorilla. és UgandaTalálkozás a ritka hegyi gorillákkal. határán fekvő Edward-A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. nál próbafúrásokra. A nemzetközi felháborodás hatására azonban 2014-ben elálltak tervüktől.

Forrás: Carine06/flickr 

A hegyi gorillaMár nem fenyegeti kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat. kritikusan veszélyeztetett fajnak számít, így szenzációs bejelentésnek számított, amikor nemrég a szakemberek közölték, hogy több mint 1000-re emelkedett a vadon élő példányok száma. Az olajfúrások miatt azonban újabb veszéllyel kell szembenéznie a törékeny populációnak.

Cikkajánló: Megmenekülhet a kihalástól a hegyi gorilla


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!