A jövő városának prototípusát építi meg a Toyota Japánban

A jövő városCiprus teljesen elhagyatott szellemvárosa és repülőtere. ának prototípusát készül megépíteni a FudzsiFuji - Japán szent hegye. hegyA világ legveszélyesebb gyalogos túrája a Sárga-hegyen . lábánál a Toyota MotorHíres logókból készült motorok. japánMesterséges intelligenciával váltja fel dolgozóit egy japán biztosítótársaság. járműgyártó, amelynek tervei szerint a hidrogén üzemanyagcellás technológiára épülő város laboratóriumként fog szolgálni az önvezető autóÁttörést értek el a hidrogén szállításában - hatalmas változás jöhet a közlekedésben. k, az okosotthonok, a mesterséges intelligenciaMesterséges intelligenciával váltja fel dolgozóit egy japán biztosítótársaság. és egyéb technológiák számára.

A Toyota Motor Corp. hétfőn mutatta be a Woven City (Szövött város, a név az autógyártó szövőipari múltjára utal) terveit a Las VegasEl Loco - a világ legnagyobb beltéri hullámvasútja. -i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES).

James Kuffner, a Toyota Research Institute-Advanced Development cég vezérigazgatója szerint a projekt célja a biztonságosabb, tisztább és szórakoztatóbb városok megteremtése, valamint olyan tanulságok levonása, amelyek a világ minden táján hasznosíthatóak lesznek.

Kuffner szerint a jövő városában lesz rendőrség, tűzoltóság, betegellátás, valamint iskolák, és otthona lehet mások mellett a Toyota jelenlegi, illetve már nyugdíjba vonult alkalmazottjainak.

A várost egy 2020 végével megszűnő autógyár területén fogják felépíteni és az első években kétezer lakónak, köztük kutatóknak ad majd otthont. A cég nem közölt adatokat a 71 hektárra megálmodott város költségeire vonatkozóan. Az építési munkálatok a tervek szerint jövőre kezdődnek.

A Toyota Bjarke Ingels dán építészt bízta meg a város megtervezésével. Ingels cége jegyzi egyebek között a New YorkMiamit és News Orleanst is el fogja nyelni az óceán. -i World Trade CenterMegrázó emlékhelyet nyitottak a szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak emlékére. két felhőkarcolóHamarosan Kínában is függőleges erdő fog zöldellni. t és a GoogleFontos lépés történt a Google Street View magyarországi bevezetése felé. londoni irodáit. – MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!