A Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Cimkék: ,

Az új-mexikóLélegzetelállító kristálybarlang Mexikóban. i Carlsbad Caverns Nemzeti ParkA Bryce Kanyon sziklaoszlopai. 189 km²-es területén található a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. barlangrendszere. A barlangrendszerKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. alapja egy korallzátony, amely 255 millió évvel ezelőtt keletkezett.

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

A földtörténeti újkorban a fiatalabb rétegek lepusztulása miatt a felszínre került, és elkezdődött karsztosodása. Mintegy 80 barlangot tártak fel, közülük a legmélyebb, a 477 méter mélységű Lechuguilla-barlangGyönyörű fotókon a világ legszebb barlangjai. . Ez az Egyesült Államok harmadik leghosszabb karsztbarlangja, folyosóinak hossza 133 km. Különleges értékei a bizarr formájú heliktita-cseppkövek, amelyek olykor bokorformát képeznek. A Carlsbad-barlang 540 m hosszúságával, 330 m szélességével és 77 m magasságával a világ egyik legnagyobb barlangterme.

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

A barlangokLongmen-barlangok - sziklába vájt szentély. lakói a brazil szelindek-denevérekÍgy indul vadászni a Gunung Mulu Nemzeti Parkban élő milliónyi denevér. , amelyek évszázadok alatt tetemes mennyiségű guanót termeltek. A guanó kitermelése a 20. század első éveiben elkezdődött, de csak mintegy két évtizedig tartott, mert a terület védelem alá került. Ennek ellenére a környezetszennyezés miatt a denevérpopuláció létszáma 9 millióról 60 év alatt 1 millióra esett vissza.

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

A nemzeti park7 csodálatos park . felszíne is különleges értékeket rejt. A vízszegény, félsivatagos terület növényfajokban gazdag, élnek itt különböző kaktuszok, arizonai diófák és jukkák. A 800 növényfaj mellett 60 emlősfaj és több mint 300 madárfaj él a területen.

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Carlsbad Caverns Nemzeti Park


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!