7000 megapixeles felbontású panorámakép készült a balatoni Kékszalagról

A Kékszalag a BalatonA világ legnagyobb fedett víziparkját építenék fel a Balatonnál. és a vitorlázás legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. A Kékszalag maga a balatoni vitorlázás. Egyesíti annak legnemesebb hagyományait, és versenylehetőséget nyújt a legmodernebb technológiával felszerelt hajóA Shell a világ legnagyobb hajóját építi. knak. Résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival, két napon át egyszerre teszi próbára a vitorlázni tudást, a kitartást és az akaraterőt. A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe.

A Kékszalag versenyAz Európai Év Fája verseny - még mindig lehet szavazni a Gödöllői Vén Vackorra. ének távja légvonalban mintegy 160 kilométer. Persze a vitorlások nem egyenes vonalban teszik meg a távot: úgy navigálnak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt célba érjenek. A rajt- és célvonalat a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki. Az első pályajel északkeleti irányban, Balatonkenese előtt található. Ezt elhagyva a hajók a déli part legnagyobb települése, Siófok felé haladnak. Innen a Tihanyi-szoroson át hajózva a Balaton délnyugati csücs­kében Keszthely a következő állomás, ahonnét már újra északkeletnek, azaz visszafelé hajóznak a Balaton hosszában, hogy elérjék a balatonfüredi célt.

kekszalag2

Egy balatoni vitorlázó számára a Kékszalag több szempontból is kihívás. A legtöbb indulót a második nap is a vízen, versenyben találja, ami komoly fizikai és pszichológiai megterhelés. Az éjszakai vitorlázás különleges képességeket igényel, amelyekre más versenyeken nincs szükség.

Európa legnagyobb A világ legnagyobb tavai. kerülő vitorlás versenyén idén 540 hajó állt rajthoz, amelyek közül 48 óra alatt 432 tudott érvényesen célba futni. Az abszolút versenyt a svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte meg, amely 17 óra 6 perc 22 másodperc alatt teljesítette a légvonalban 155 kilométeres távot. Utolsónak a Hajnali Fény nevű hajó teljesítette a távot, amely éppen 9 perccel a limitidő lejárta előtt ért célba.

A múlt heti 47. Kékszalag Árkád Nagydíjról a SkyViewAirBudapest és nevezetességei az égből egy forgatható kamerán keresztül. csapata készített egy 7000 MP felbontású, zoomolható panoráma légifotót. Az itt látható fotó a Balaton felett készült, így 360 fokban látszik rajta a tavat övező part, valamint az összes versenyen induló hajó. A kép hatalmas távolságból mutatja a vitorlásokat, melyekre az egérrel zoomolhatunk rá.

kekszalag


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!