5 érdekesség Indonéziáról

IndonéziaMindennapi élet az indonéz falvakban - Herman Damar csodálatos képei. meseszép tengerpartokkal, sűrű trópusi erdő "Szuperfák" Szingapúrban. kkel, egzotikus állat- és növényfajok sokaságával várja látogatóit. Tudjon meg öt érdekességet a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. egyik legnépesebb országA világ 5 legkisebb országa. áról!

1. Indonéziát több mint 18 ezer szigetSeychelle szigetek - édenkert az óceánon. alkotja, melyek mintegy 4500 kilométer hosszan nyúlnak el az Egyenlítő mentén, afféle „hidat” képezve Ázsia és AusztráliaA teljes ökoszisztéma összeomlott a Nagy-korallzátony egyes részein. között.

Indonézia

2. Indonézia rendkívül változatos élőhelyek szempontjából: míg egyes szigeteken trópusi erdők kúsznak fel a hegyoldalakra, máshol jóval szárazabb a klíma, és a növényzet erejéből csak kiégett szavannára telik. Az élőhelyek sokszínűsége gazdag és változatos élővilággal párosul.

Indonézia

3. Az ország partvidéke is lenyűgözően változatos: a korallzátonyok alkotta csendes vizű atolloktól a gigantikus hullámok által ostromolt sziklafalakig szinte minden parttípus megtalálható itt.

Indonézia

4. Új-Guinea Indonéziához tartozó nyugati részén olyan magasra nyúlnak a hegyekIzland színes hegyei. (4500 m fölé), hogy állandó hósapka fehérlik rajtuk, a hóhatár alatt pedig fátlan, füves tundra húzódik.

Indonézia

5. Indonézia középső része egy vad vulkáni világ, monszunesőkkel és egész éves forrósággal. Az evolúció itt szabadjára engedhette a fantáziáját, így Komodó és társai a Föld legmesebelibb, sárkányok által uralt szigetei.

Indonézia

Ismerje meg Indonézia legszebb vidékeit és csodálatos élővilágát a NatGeo9 híres „első” a 90-es évekből. Wild új sorozatából. A Vad Indonézia sorozat részeit április 12-től, vasárnaponként 18 órakor láthatjuk. További információ itt: natgeotv

Forrás: NatGeo WildVad Kongó.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!