40 éve él felemelt kézzel egy indiai férfi

Cimkék: , , , ,

Az indiai saivita, azaz Síva-hívő Amar Bharti, akit már szentként tisztelnek, 40 éve felemelt kézzel él. Elmondása szerint, közel 40 évvel ezelőtt, úgy döntött, hogy elhagyja feleségét és gyermekeit, és Indiába megy szolgálni Síva istent. Sadhu Amar Bharati ma már szent embernek számít Indiában, de egészen 1970-ig átlagos középosztálybeli életet élt, munkába járt, lakása volt és felesége, és három gyereke. Mindez azonban nem számított, egy nap arra ébredt, hogy neki Síva istent kell szolgálnia, ezért mindent hátra hagyott. Elkezdett egyszerű öltözékben IndiaA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. útjain kóborolni. Három év múlva azonban úgy érezte, hogy még mindig túlságosan kötődik a földi dolgokhoz, ezért úgy döntött: felemeli és úgy is tartja a jobb karját, hogy ellenálljon a kísértéseknek.
40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

Amar Bharati ezzel a világszerte zajló háborúk ellen is tiltakozni akart. Indiában sok Síva hívő követte a példáját, van aki 7, 13, sőt 25 éve szintén felemelve tartja a jobb karját. Egy ideig szinte elviselhetetlen volt a fájdalom, de ma már ez megszűnt. A karját, ha akarná sem tudná mozdítani, ebben a furcsaKülönös épületek a világ minden tájáról. , félig felemelt pózban rögzült. A körmét sem vágja ezen a karján, a kézfején levő furcsa csavarodott képződmény valójában a több évtizedes körme.

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi

40 éve felemelt kézzel él egy india férfi


Ha Érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
 • Nem tetszik
 • Érdekes
 • Gyönyörű
 • Elképesztő
 • Tetszik
 • Átlagos

Szólj hozzá a cikkhez!

35 thoughts on “40 éve él felemelt kézzel egy indiai férfi

 1. Egyszerüen csak meghibbant,de gondolom adományokért csinálja,ha nem látják meg lehet hogy le tudja ereszteni a karját.Roma trükk.Szent ember…Igen sok csaló akad indiában,van aki a levegöben üléssel próbálkozik,de a neten már felfedtiék a titkot hogyan csinálják.Egyébként tisztelem a vallásukat ,történelmüket ,elképesztő ellentétek országa.Érdemes elolvasni Germanus Gyula irásait.Én közelröl csak Angliában ismertem meg öket valamennyire,akad köztük sok szélhámos,ingatlanokat bérbeadó,kisbolt tulajdonos,taxi soför,de dolgoztam sok szakáccsal is,az indiai kaját szeretem,néha megkivánok egy jó curryt,el is tudok néhányat késziteni.A füszer világuk fantasztikus,a világon egyedül álló a repertoárjuk.

 2. Azért mert más, mint amit az európai embernek megszokott, még nem hibbant vagy agybajos.Náluk ez úgy működik, hogy életük felét úgy élik le mint mi, majd a második felében lemondásokat végeznek. Nem adományokért csinálja, és miért is érné meg így csinálni?Tájékozódni kéne mások kultúrájáról, aztán ítélkezni.

 3. Sok "nívós" hozzászólás. Egyszer már meg kellene tanulnunk tisztelni más ember gondolatait,terveit, elhatározását,hitét,esetleg vallását.Ha meg nem megy,akkor ne vegyünk róla tudomást, és főleg: ne kommenteljük! Mert azzal csak magunkról állítunk ki bizonyítványt.

 4. Ki kente össze szarral a falat az tegye fel a kezét 😀 😀 😀

 5. csak egy kis utánaolvasást igényelne, hogy miért a Gangeszbe 'temetik' a halottaikat, és hogy ennek ellenére a Gangesz vize tiszta. És miért lenne agybajos? Ő így tiltakozik. Van, aki kivonul az utcára tüntetni, ő meg egyszerűen a jobb kezét emeli a magasba. Fáj ez nekünk, hogy így él? Nem. Akkor meg?

 6. kultúráltság,tisztelet a köbön,gratulálok te nyerted a hónap embere címet! Ja mégsem.

 7. Lovász Dyus Klaudia Réka mások hitéből,életéből viccet csinálni kurva vicces mi? Mert ha igen,akkor az én kommentem is legalább olyan vicces volt,mint a tiéd! 😉

 8. Vallás (vagy kultúra, vagy akármi) ide, vagy oda, aki ilyet csinál, az nem tiszta agyilag. És ez nem megszólás, hanem ez az igazság! Ettől neki nem lesz (ill. nem lett) jobb élete, önmagának nehezítette meg. Egyes emberek ahelyett, hogy a 21. szd-ban normálisan élnének (legyen vallásos, de ne ilyen betegesen), még mindig inkább tönkreteszik a saját és családjuk életét. Hát ezt nem lehet tisztelni. Persze szó se róla, ez még mindig jobb, mintha a vallás nevében ölne. Ez is igaz.

 9. Enci Vass Kedves Enci! Ismeri azt a reklámot? "De mi az hogy normális?" Nem bátorság erre önmagunkból kiindulva definíciót felállítani? Vagy egyáltalán, innen megítélni? És ki mondta, hogy Ő nehéznek találja a saját életét? Valószínű önmagát teljesen normálisnak ítéli meg, és lehet, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb, és boldogabb mint sok-sok XXI. sz.-i, a saját jobb életét reménytelenül és frusztrálva hajszokó emberke.

 10. Böde László, "egészen 1970-ig átlagos középosztálybeli életet élt, munkába járt, lakása volt és felesége, és három gyereke"… Ehhez nincs nincs mit hozzáfűzni!

  Továbbá: aki a boldogságot szó szerint hajszolja (tehát most mondjuk európai, vagy Észak-amerikai emberekről beszélek), az is hülye. Mivel a boldogságot akarni kell, és nyugodt módon törekedni arra. Nem pedig rágörcsölni!

  Valamint… csak logika, és reális világszemlélet kell ahhoz, hogy tudjuk, mi az, hogy "normális"! Nos, a családunkat elhagyni azért, mert arra ébredünk, hogy Sívát (vagy bármilyen istent) kell szolgálni… hát… ez agyrém, nem pedig normális! A vallásos részébe nem megyek bele ennél jobban, mert attól már rosszul vagyok. Nem magyarázom el még több embernek…

 11. Böde László, "egészen 1970-ig átlagos középosztálybeli életet élt, munkába járt, lakása volt és felesége, és három gyereke"… Ehhez nincs nincs mit hozzáfűzni!

  Továbbá: aki a boldogságot szó szerint hajszolja (tehát most mondjuk európai, vagy Észak-amerikai emberekről beszélek), az is hülye. Mivel a boldogságot akarni kell, és nyugodt módon törekedni arra. Nem pedig rágörcsölni!

  Valamint… csak logika, és reális világszemlélet kell ahhoz, hogy tudjuk, mi az, hogy "normális"! Nos, a családunkat elhagyni azért, mert arra ébredünk, hogy Sívát (vagy bármilyen istent) kell szolgálni… hát… ez agyrém, nem pedig normális! A vallásos részébe nem megyek bele ennél jobban, mert attól már rosszul vagyok. Nem magyarázom el még több embernek…

 12. Enci Vass "egészen 1970-ig átlagos középosztálybeli életet élt, munkába járt, lakása volt és felesége, és három gyereke"… Ehhez nincs nincs mit hozzáfűzni! " Igen, valóban nincs mit. Ebből lett úgy tűnik elege. :-)

  "Ettől neki nem lesz (ill. nem lett) jobb élete, önmagának nehezítette meg."

  "Továbbá: aki a boldogságot szó szerint hajszolja (tehát most mondjuk európai, vagy Észak-amerikai emberekről beszélek), az is hülye. Mivel a boldogságot akarni kell, és nyugodt módon törekedni arra. Nem pedig rágörcsölni!"

  "….mint sok-sok XXI. sz.-i, a saját jobb életét reménytelenül és frusztrálva hajszoló emberke." Szó sem esett egyikőnk részéről sem az első körben a boldogság hajszolásáról, és is a jóléttel kapcsolatban írtam.

  Valamint: általában minden ember a saját gondolatait tartja logikusnak, (tényekből helyesen levont következtetésnek) a világszemléletre pedig sok minden jelzőt rá lehet akasztani, de a realitást legutoljára. A többiben egyetértünk. :-)

 13. Böde László, na, ugye? 😀
  Egyébként a jó élet gyakorlatilag a boldogság. Ha boldogtalan vagy, már nem lehet jó életed. Mondjuk az tény, hogy jobb egy palotában sírni, mint egy kunyhóban!
  Amúgy inkább maradok realista, mint hívő.
  Ha pedig – tegyük fel, mert azért ez koránt sem biztos – a családjából lett elege, akkor gratulálok neki. Csatlakozott azokhoz a szülőkhöz, akik szintén tesznek a családjukra valami ökörség miatt… (legyen az egy isten, az alkohol, a drog, a bűnözés… bármi).

  Köszönöm a beszélgetést, további kellemes napot kívánok! :)

 14. idióta, ezzel minek akar tiltakozni? Kit érdekelt vajon a háborúk során, hogy egy ember felemelte a kezét?
  Kövezzetek meg, de ilyen hülye embert én még nem láttam.

 15. Kedves egészségére, biztosan több haszna volt így felemelve a kezének mintha azzal is tett volna a célja érdekében…

 16. 7 perc. Nem sok függönyt raktatok még fel.
  Ebből is látható milyen komoly lelki erő, és hit kell egy ilyen áldozathoz. Az SS tisztek is csak pár pillanatig tartották ki a jobb kezüket. S nem mutattak fityiszt körben. Utána járt már valaki hogy mit jelképez a mozdulat? És mit jelképez a mudra? A hozzászólások alapján nem hiszem…

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>