2020-ban indul az európai-orosz Hold-küldetés

Európai és orosz együttműködés révén 2020-ban indul a víz után kutató szonda, ezt követné a HoldFélmillió dollárért cserélhet gazdát a Holdról származó, kivételes meteorit. gyarmatosítása.

holdraszallas
Az ESAMetángáz után kutat a vörös bolygó légkörében az ExoMars szondája. és az orosz Roszkozmosz “Luna 27” küldetésFolytatja tudományos küldetését a Rosetta űrszonda. néven indítaná útnak a Hold gyarmatosításának lassú folyamatát, amelyet az orosz illetékesek elengedhetetlennek, mi több szükségesnek tartanak a 21. században. Talán nem véletlenül, hiszen annak idején lemaradtak erről. Az amerikaiak négy expedícióját nem követte szovjet válasz, mivel addigra nyilvánvalóvá vált az egyre tetemesebbé váló lemaradás. Most nemzetközi, pontosabban európai közreműködéssel pótolnák ezt be, az első lépésben egy szondával, amelyet további küldetések követnének.

holdaszallas2

A Luna 27 2020-ban indulna útnak (már amennyiben 2016-ban az európai miniszterek is rábólintanak a tervre), feladata pedig a déli sarki régióban a vízjég utáni kutatásMesterséges hímivarsejteket hoztak létre kutatók a férfi meddőség kezelésére. lenne. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megteremtsék a hosszabb jelenlét feltételeit, márpedig a távlati cél nem pusztán a leszállás, hanem a holdbázisAmerika öt éven belül űrhajósokat küld a Holdra. kiépítése és üzemben tartása, természetesen emberi személyzettel. Ebből tudományos és gazdasági előnyök is fakadhatnak, hiszen a megfigyelések mellett immár a különböző ásványok kitermelése és felhasználása is lehetőségként merül fel, és míg az oroszok (várhatóan) a rakétát biztosítanák, az ESA a maga részéről a PhilaeMegtalálta a Philae leszállóegységet a Rosetta. landolóhoz hasonló ProSPA minilabort küldené a Holdra, hogy a különböző vegyületek után kutasson.

Az amerikaiak eközben cubesat-ok révén folytatnák a kutatást, míg KínaA Harbini Nemzetközi Jég-és Hófesztivál. a Hold távoli oldalán landolna.

Forrás: sg.hu | BBC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!