1500 billió forintot érő aszteroida haladt el a Föld mellett

Egy különlegesA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. aszteroidaMegérkezett a NASA űrszondája a Bennu aszteroidához. haladt el vasárnap este 10 óra körül a FöldAz eddig véltnél jóval korábban alakulhatott ki az élet a Földön. mellett: a 2011 UW158 jelű kisbolygóMegérkezett a NASA űrszondája a Bennu aszteroidához. nak páratlan értékű platinamagja van. Az aszteroida 2,6 millió kilométerrel haladt el a Föld mellett.

1

Illusztráció

A megfigyelt aszteroidák többsége számtalan kisebb kőzetből áll, amelyeket a gravitáció tart össze. A 2011 UW158 jelűnek azonban furcsaSzokatlan építészet. formája van, egy dióhoz hasonlít. Átmérője körülbelül 300-600 méter és nagyon gyorsan forog, minden 37 percben egyet fordul. Platinamagja a becslések szerint 100 millió tonnányi, ami nagyon értékessé teszi.  Becslések szerint a platinamag értéke eléri a 3,5 billió fontot, vagyis 3,5 ezermilliárd (más néven billió) fontot, ami átszámítva 1558 ezermilliárd forint.

A Puerto Ricó-i Aricebo Obszervatórium a múlt héten tette közzé az aszteroidáról készült első felvételeket honlapján.

2

Azok is megfigyelhették a páratlan aszteroidát, akik nem rendelkeztek távcsővel, a Kanári-szigeteki Slooh Obszervatórium honlapján közvetítették a 2011 UW158 elhaladását. A kisbolygók vagy aszteroidák a NapÍgy néz ki a Nemzetközi Űrállomás Csákányházáról. körül keringő szilárd anyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. ú égitestek, néhányuk saját holddal is rendelkezik. Legtöbbjük feltehetően a NaprendszerHét bolygó, ahol lakhatnánk is!. kialakulásának korai szakaszából származik.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!