1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban

Cimkék: , , , ,

Felhőkarcolók terén senki sem nyugszik, egyre gyorsabban épülnek a valóban sokszor a felhők fölé magasodó épületek. Míg az Empire State BuildingHíres építkezések a múlt századokból. kerek 40 évig uralta a világ legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. felhőkarcolóÜvegcsúszdát építettek egy 300 méteres Los Angeles-i felhőkarcoló tetején. ja címet, addig mostanra már az is teljesítménynek számít, ha egy épület egy évig birtokolja ezt a titulust. A legújabb 1km-nél is magasabb tornyot Azerbajdzsánban tervezi felépíteni Haji Ibrahim Nehramli az Avesta cégcsoport elnök-vezérigazgatója. Az Azerbaijan Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. tervezett magassága 1050 méter, 189 emelet. Összehasonlításképpen ez 220 méterrel magasabb, mint a Burj KhalifaFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. . Az Avesta Group mindezt a Kaszpi-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. en létesített 41 mesterséges sziget10 szigetváros a világ minden tájáról. ből összeálló szigetcsoporton tervezi megvalósítani. 2000 hektáros összterületével elhódítaná a legnagyobb ember alkotta sziget címet is a DubaiTűz ütött ki a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában Dubaiban. ban lévő Palm Jumeriah-Magassági rekorderek . l (560 hektár). A mesterséges szigetekre épített városMagassági rekorderek . , a rekorder tornyVidámpark a 350 méter magas Stratosphere torony tetején. ával 1 millió embernek nyújtana otthon, jórészt 25-60 emeletes felhőkarcolókban, emellett 150 iskolát, 50 kórházat, parkokat, bevásárlóközpontokat, egyetemi kampuszokat és kulturális központokat kívánnak építeni.

Azerbajdzsán Torony, 1050 méter magas felhőkarcolót terveznek

A szigeteket hidakMesébe illő hidak a világ minden tájáról. kötik majd össze egymással és szárazfölddel. A toronyA világ legvékonyabb tornyát avatják fel Brightonban. nem csak magasságában, de tömegében is elnyom minden eddig létező felhőkarcolót. Mind a torony, mind a város összes épületét úgy tervezték, hogy Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésnek is ellenálljanak. Az Azerbaijan Tower alapkőletételét 2015-re tervezik és 2019-re szeretnék is befejezni a 2 milliárd dolláros projektet. Hasonló ütemben szeretnének haladni a Khazar Island megvalósításával is. A 41 szigeten elterülő 1 milliós metropoliszNew York Top 10 látnivaló. t 2022-ben tervezik átadni és 100 milliárd dolláros költségvetéssel számolnak. Ez több mint Azerbajdzsán 2011-es GDP-je.

Azerbajdzsán Torony, 1050 méter magas felhőkarcolót terveznek

Azerbajdzsán Torony, 1050 méter magas felhőkarcolót terveznek

Azerbajdzsán Torony, 1050 méter magas felhőkarcolót terveznek

Azerbajdzsán Torony, 1050 méter magas felhőkarcolót terveznek


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!