100 kilogramm szemetet találtak egy skót szigetnél partra sodródott bálna tetemében

Több mint 100 kilogramm szemetet találtak egy partra sodródott18 méteres bálna sodródott partra Mexikóban, a helyiek összefogtak a megmentéséért. nagy ámbráscetStrandpapucsot és műanyag poharakat is találtak egy elpusztult bálna gyomrában. tetemIsmeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában [Videó]. ében, amely a skóciai Harris szigetnél sodródott partra. A tengeri emlős gyomrából halÓriási szíjhaltetemet találtak Kaliforniánál. ászhálók, kötelek, csomagolóanyagok, táskák és műanyagA műanyaghulladék teljes felszámolását célzó programot a hirdetett brit kormány. poharak kerültek elő hatalmas “labdává” tömörödve – számolt be az aggasztó felfedezésről a BBC. Az elpusztult tengeri óriásra helyi lakosok találtak rá a Seilebost strandon, többen aggodalmukat fejezték ki és hozzátették, hogy ez az eset is rávilágít a tengerszennyezés problémájára.

Forrás: Scottish Marine Animal Strandings Scheme

A bálnákFolytatódik a cetek tömeges partra vetődése Új-Zélandon. és delfinekStrandolók mentették meg a delfineket. pusztulását vizsgáló szervezet, a Smass (Scottish Marine Animal Stranding Scheme) szakértői felboncolták az állatot, hogy a halál okát megállapítsák. A szervezet azt közölte, hogy az állat nem volt különösebben rossz állapotban, és bár egyértelmű, hogy a hatalmas tömegű szemétHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. közrejátszott abban, hogy élve partra sodródott, nem találtunk bizonyítékot arra, hogy elzárta volna a bélrendszerét. Mindazonáltal a talált hulladékMűanyag szemétben fuldoklik egy eldugott csendes-óceáni sziget. mennyisége ijesztő, minden bizonnyal ártott az emésztésének és ismét megmutatta, mekkora kockázatot jelent az élővilág számára a tengerszennyezés és az elhagyott halászeszközök.

Forrás: Scottish Marine Animal Strandings Scheme
Forrás: Scottish Marine Animal Strandings Scheme

A parti őrség és a szigetekÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. önkormányzata segített a boncolásban és a gigantikus gödör kiásásában, ahová az ámbráscetet temették. A Smass adatai alapján a cetekÓriás ámbráscetek sodródtak partra Új-Zélandon. egyre nagyobb számban sodródnak a skót partokra: 2009-ben 204 eset történt, 2018-ban több mint 900.

Forrás: Scottish Marine Animal Strandings Scheme

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!