Visszaadta egy nő tengerbe esett telefonját a norvég partoknál felbukkant titokzatos beluga

Nem tágít a norvég partok közeléből az a rejtélyes beluga, melyről nemrég egy norvég halásznak sikerült eltávolítania a ráerősített hámokat. A fehér delfin az egyik északi sziget közelében bukkant fel, ahol több alkalommal is megközelítette a halászhajókat. A norvég halászati hatóság munkatársai sikertelenül próbálkoztak segítséget nyújtani az állatnak, melyről végül egy helyi halásznak, Joar Hastennek sikerült lefejtenie a ráerősített két hevedert. A belugáról eltávolított felszerelés, amin egy kameratartót is azonosítottak, az illetékes norvég hatósághoz került, amely megpróbál fényt deríteni a szokatlan esetre.

Audun Rikardsen, a Norvég Északi-sarki Egyetem professzora méltatta az erőfeszítéseket, mondván, a delfin még fiatal, és a heveder szenvedéseket okozott volna neki. A felszerelés feliratából kiderült, hogy az Oroszországban készült, ezért a kutató felvette a kapcsolatot orosz kollégáival, akik szerint a delfin az orosz haditengerészet szolgálatában állhatott.

Habár még nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani, hogy hogyan vagy miért került a norvég szigethez, az bizonyos, hogy hozzászokott az emberek jelenlétéhez, rendre közel merészkedik a közelben haladó hajókhoz és a kikötőben is keresi az emberek társaságát, engedi simogatni az orrát.

A napokban igencsak meglepett néhány fiatalt, akik kifejezetten azért érkeztek Hammerfest kikötőjébe, hogy megfigyeljék az azóta világhírűvé vált belugát. A kíváncsi állat fel is bukkant a közelben, ráadásul még az egyikük segítségére is siette, amikor véletlenül a tengerbe ejtette a mobilját, miközben megpróbálta megörökíteni a cetet.

A fehér delfin váratlanul a vízbe pottyant tárgy után igyekezett, amit fel is hozott a mélyből és visszajuttatta tulajdonosának, nem kis megdöbbenést okozva ezzel.

“Mindenkit annyira meglepett. El se akartuk hinni, amit látunk. Nagyon boldog voltam, és hálás, hogy visszaadta a telefonomat, még ha működésképtelenné is vált” – mondta Ina Mansika a The Dodo-nak.

Friendly Beluga Whale Returns Lost iPhone To Owner

Just a beluga whale returning a phone to someone who dropped it in the ocean…😍🐳

CONTENTbible

Közzétette: UNILAD – 2019. május 7., kedd

 

A norvég hatóságok folyamatosan nyomon követik a beluga sorsának alakluklását és abban bíznak, hogy később odébbáll és sikerül csatlakoznia egy vadon élő beluga családhoz. A hatóságok azonban aggódnak amiatt, hogy a fehér delfin nem tud táplálékot szerezni magának: idomított állatnak tűnik, amely az etetéshez van hozzászokva. A szakemberek mérlegelik, tegyenek-e további intézkedéseket az állat segítése érdekében. A tisztviselők hozzátették, hogy amennyiben nem lesz képes önállóan boldogulni, akkor átszállítják egy izlandi létesítménybe.

Beluga whale returns phone to woman who dropped it

Whales are such incredible creatures 💗

Közzétette: news.com.au – 2019. május 7., kedd


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!