Újév, új szőnyeg és harmónia a lakásban

Az újév nem csak új fogadalmakat hozhat az életünkbe, hanem érezhetünk arra is vágyat, hogy mi magunk megújuljunk, vagy a lakásunkat szeretnénk kicsit új, más színekben látni. A lakásunkat nagyszerűen felfrissíthetik az új szőnyegek. Szőnyegeket választhatunk sok szempont alapján a lakásunkba. Akár az is lehet a cél, hogy a hangulatunkat fokozzák ezek a kiegészítők, de egy-egy helyiséget optikailag nagyobbá is varázsolhatunk. A cikkben tippeket adunk, hogyan tudjuk a szőnyegekkel megújítani és teljesen más színbe öltöztetni a lakásunkat és arról is olvashatunk, hogy mire ügyeljünk, amikor új szőnyeget vásárolunk.

A falak színe és a szőnyegek összhangja

Amikor szőnyeget vásárolunk, akkor a színek harmóniájára is törekednünk szükséges. Az első, amit figyelembe kell vennünk, amikor a szőnyeg színéről döntünk, hogy milyen színűek a lakásban a falak? A fehér, a bézs és a világosabb falszínekkel a sötétebb színű szőnyegek kiegyensúlyozottabb hatást keltenek és ez fordítva is igaz. A sötétebb falak hatásosabb összképet alkotnak a világosabb szőnyegekkel.

Szőnyegvásárláskor a bútorokra is összpontosítsunk

Amikor szőnyeget vásárolunk, akkor mindenképpen figyelembe kell vennünk a bútorok anyagát és színét is. Ha a kanapé kellemes, meleg barna, akkor a legjobb választás, ha hasonló, földszínű szőnyegeket párosítunk az adott bútor mellé.

Ha a nappali, vagy a hálószoba kisebb, akkor a bézs, világosabb szőnyegek között keresgéljünk, hiszen a világosabb színek optikailag tágítják a teret, viszont, ha alapvetően nagyobb a nappalink, akkor a földszínű bútorokkal, az élénk színek – piros, narancsszín, citromsárga – is kellemes hangulatot teremtenek.

Mit tegyünk, ha nem tudunk dönteni?

Amikor egy szőnyeg webáruházban akciósan értékesítenek szőnyeget és mi nem tudunk dönteni, talán nincs is ennél bosszantóbb dolog. A döntést soha nem könnyű meghozni, de a bézs színekben soha sem csalódunk és ezek a kellemes, lágy színek mindig képesek új színt varázsolni az otthonunkba. A szőnyeg outlet új és minőségi szőnyegei között, bizonyára találunk kedvünkre valót, akármilyen szőnyeg mellett döntünk végül, a színe és a textúra tekintetében. Egy-egy outlet szőnyegen, az eredeti árhoz képest, akár 50-60 %-ot is spórolhatunk, így akár az egész lakásunkat is megújíthatjuk egy-egy szőnyeg segítségével.

A kontraszt megteremtése

A kontraszt megteremtése is lényeges, amikor kiegészítőket vásárolunk az otthonunkba. Lakberendezők ezért gyakran javasolják, hogy a sötétebb falak és bútorzat esetén, döntsünk a világosabb szőnyegek mellett, míg a sötétebb szőnyeget csak akkor vigyük haza, ha a bútorokat, a falak színét és az egyéb dekorációkat figyelembe véve, nem teremtünk túlságosan komor hangulatot és ezzel nem lesz a lakásunknak rideg megjelenése.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!