Új hobbivá vált a mágnes horgászat

Ha dobtál valamikor vízbe kötélre kötött mágnest, hogy megkeresd az előzőleg beleejtett szeretett tárgyadat – több, kevesebb sikerrel – ez a tulajdonképpeni mágnes horgászat.

Az álló és folyóvizek rengeteg fémtárgyat nyelnek el, ami gazdátlanul, akár 100 évig is a víz alatt pihenhetnek mielőtt az iszap és a hordalék belepi őket.

Ha szereted a hazai vizeket, egészen biztosan nem áll távol tőled a pecázás sem, viszont ezúttal nem halra kell vadásznod. Ide teljesen másféle felszerelésre lesz szükséged! Ezzel viszont napokig kalandozhatsz, és mindenféle kincsekre szert tehetsz, mert sosem tudhatod mi akad a „horgod” végére!

Nézd meg, milyen kalandos a mágnes horgászat!

Először is, ami teljes mértékben felesleges, az a horgászbot. Ehelyett mindenképpen be kell szerezned egy erős, hosszú kötelet, de értelemszerűen, ami még ennél is fontosabb, egy nagy vonzóerejű mágnest.

Milyen horgász mágnesek léteznek?

Leginkább méretben és erősségben térnek el egymástól. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen célpontra és milyen mederborítottságon próbálkozol, ugyanis, ha valamilyen tárgy jó mélyen el van süllyedve az iszapban, akkor nem biztos, hogy elegendő a gyengébb horgász mágnes. Ha biztos sikert akarsz tehát, akkor ajánlottabb az erősebb kivitelt választanod, ami eldugottabb zugokból, távolabbi helyekről is képes magához vonzani a dolgokat. Szóval lényegében a jó horgász mágnes leghasználhatóbb tulajdonsága a kivételes erejében rejlik.

Mit vonz magához a mágnes?

Az elsősorban vasat tartalmazó anyagokat, amelyek a legkülönfélébbek lehetnek, mint például, kulcsok, zárak, evőeszközök, fegyverek, széfek, kerékpárok, különböző autó, motor, bicikli vagy valamilyen gépi alkatrészek. Egyéb iránt a nikkel, a kobalt és a gadolínium is olyan anyagok, amelyeket magához vonz a hagyományos ferromágnes, viszont ezek a vasnál azért jóval ritkábban fordulnak elő a használati tárgyakban.

Hol találhatok mágneshorgászathoz szükséges kellékeket, hol szerezhető be horgász mágnes olcsón?

További információért kattints a Mágnespecázás oldalra! Itt többféle kiegészítőt is megtalálhatsz ahhoz, hogyha mondjuk minden vágyad az, hogy háborús relikviák után kutass a folyók fenekén.

A legalapvetőbb dolgok a már korábban is említett erős mágnes és egy nagy teherbírású kötél, de sok esetben nagy hasznodra válhat az elakadásgátló kúp illetve kampó bevetése is. Előbbi meggátolja, hogy a mágnes beszoruljon a kövek közé vagy ágak, gyökérzetek, észrevehetetlen gödrök csapdájába essen, utóbbi pedig a nagyobb, nehezebb tárgyak kihúzásához jöhet jól.

Ideje, hogy felfedezd a régóta vízfenékre került kincseket! Horgászatra fel!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!