Több millió rászoruló gyerek életét teheti könnyebbé a “növekvő cipő”

Kenton Lee egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb ötlettel állt elő: egy olyan cipőt tervezett, amit öt éven át hordhatnak a rászoruló gyerekek, mivel a tartós lábbeli több méretre is állítható, így tulajdonképpen a gyerekek lábával együtt nő. A férfi azután kezdett bele a strapabíró, állítható méretű cipők készítésébe, miután egy évig Kenyában élt és dolgozott. Kenton megalapította a Because International nevű jótékonysági szervezet és csapatával belekezdett a cipők gyártásába, azért, hogy több millió szegénységben elő gyermek életét tegyék könnyebbé szerte a világon. A társulat kutatásai szerint körülbelül 300 millió gyermeknek nincs cipője, akik így könnyebben összeszednek fertőzéseket és sérüléseket.

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Habár cipőadományoknak köszönhetően a világon elég sok gyerek jut hozzá cipőhöz, azonban egy átlagos lábbeli nem bírja túl sokáig, és a gyerekek gyorsan kinövik őket, így kénytelenek újból mezítláb járni vagy a kinőtt, szétszakadt cipőikben. Erre jelent most megoldást a növekvő cipő (The Shoe That Grow), amiből már több ezeret adományoztak oda rászoruló gyerekeknek.

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Növekvő cipő

Növekvő cipő

A növekvő cipőt két méretben készítik. A kisebb méretűt óvodától a 4.osztályos korig ajánlja a feltaláló, a nagyobbat pedig a 9. évfolyam végéig. A The Shoe That Grows weboldalán kiemelik, hogy a vevők csomagokban küldhetik a cipőket azokba az országokba, ahol a legnagyobb szükség van rá.

VIDEÓ:

Next Order of The Shoe from Because International on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!