Száz darab kivilágított drónnal készítettek látványos fényjátékot Hamburg egén

1

Az egyszerre a levegőben lévő legtöbb, legénység nélküli repülő világrekordját állította fel 100 db drón egy hamburgi repülőtéren, amiről egy lélegzetelállító videó is készült. A kivilágított gépek fénykoreográfiát “táncoltak el” az éjszakai égbolton novemberben, miközben egy zenekar Beethoven V. szimfóniáját játszotta. A hétperces produkciót világrekordként ismerte el a Guinness.

4

6

2

3

5

Ez volt az első lépés az új projektek felé az Ars Electronica osztrák médiaművészeti fesztivál számára – közölte a linzi fesztivál kutatóközpontja, az Ars Electronica Futurelabs. Az intézet az Intel amerikai gyártóval közösen dolgozott a projekt megvalósításán. A dróntechnológia térhódításával új médium áll rendelkezésünkre. A repülő képpontok segítségével háromdimenziós tárgyakat alkothatunk, amelyek például építészeti modellek megalkotásában is segíthetnek – mondta Horst Hörtner, az intézet vezetője.

Az Ars Electronica már 2012 óta gyűjti tapasztalatait a “drónművészet” terén. Akkoriban állították fel az ötven repülő drón rekordját, a repülő szerkezetek egy hatalmas szemet rajzoltak az égre. Azóta a technológiát több fesztiválon is bevetették. November 4-én a hamburgi Ahrenlohe repülőtéren a LED-világítással felszerelt 700 grammos kvadkopterek 120 méteres magasságba emelkedve mutattak be különböző színben fénylő alakzatokat. A drónokat számítógépek irányítják, a pilóták gyakorlatilag csak ellenőrzik a repülést a helyszínen.

Egy hosszabb videó az előkészületekről és az eseményről:

MTi

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!