Stílusfüggetlen konyhai kiegészítők, amik bárhol megállják a helyüket

Felszabadító lakberendezési ötletek.

Ki ne hallotta volna legalább egyszer, hogy a konyha az otthonunk lelke? Manapság ugyan már nem annyira központi helyisége az életünknek, mint korábban, de tagadhatatlanul az egyik legforgalmasabb része a lakásnak, háznak. Itt általában nem csak a család tagjai, hanem a vendégek, ismerősök, barátok is megfordulnak, így a nappali mellett általában a konyhát próbáljuk leginkább látványosan kialakítani. Viszont legyen bármilyen szemrevaló, ha nem elég jól használható, akkor pont a funkcióját veszíti el.

Az egyik legfontosabb kiegészítő a megvilágítás. Egy különleges lámpabúra magára vonja a figyelmet, és egyedi légkört alakít ki. Nem mellesleg a jól elhelyezett lámpa hozzájárul ahhoz, hogy bármilyen körülmények között otthonos, kellemes hangulatú legyen a konyhánk.

A megfelelően kialakított konyhabútor biztosítja a kellő tárolóhelyet, viszont a polcok felszerelése lehetővé teszi számunkra a konyhai dekorációt is. Növénnyel, fűszernövényekkel, képekkel, látványosabb üvegekkel, szobrokkal egyedivé és izgalmassá tehetjük a konyhánkat.

Karakteresebbé tehetjük a helyiséget a textilek használatával is. Ez a trükk igazán mindenhol megállja a helyét, hiszen az általunk választott textil kiemelhet és el is fedhet elemeket, de önmagában is új színt képviselhet. Előnye, hogy könnyedén alakíthatjuk a kialakítani kívánt arculatot, akár hetente új stílusú konyhát létrehozva. A párnahuzatok, asztalterítők és függönyök mellett nem érdemes megfeledkezni a szőnyegekről sem, hiszen sokkal komfortosabbá, otthonosabbá varázsolhatják a legmodernebb minimalista konyhát is. És nem mellesleg nagyon jó érzés, ha például kávézás közben egy puha és meleg szőnyegen pihentethetjük a lábunkat, nem a hideg járólapon.

Amikor egy tökéletes kialakítású, gyönyörű konyhabútorunk van, eszünkbe sem jut, hogy valami attól eltérő elemmel egészítsük ki a teret. Aki viszont kicsit lazább berendezésre törekszik, tegyen hozzá egy egyedi komódot, üveges szekrényt, ha rendelkezik az ehhez szükséges hellyel, hiszen személyesebbé varázsolhatja az összképet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!