Praktikus ötletek a lakás dekorálásához

Bizonyos időközönként érdemes az unalmasnak vélt helyiségeket néhány dekorációs ötlet alkalmazásával feldobni. Apró változtatásokkal is lehet látványos eredményt elérni, és előnyére lehet változtatni az összképet. Nem kell feltétlenül drága megoldásokban gondolkodni, inkább a megfelelő választáson van a hangsúly. 

Az alacsonyabb árkategóriába sorolható dekorációs elemekkel is elérhető a vágyott különleges látvány. Sőt, sok esetben már azzal is felfrissíthető az összkép, ha a meglévő tárgyak és kiegészítők új helyre kerülnek. Szóval a legköltséghatékonyabb megoldás a helyiség átrendezése.

Tükör segítségével megduplázható a természetes fény

Érdemes beszerezni egy nagy tükröt, melynek felhelyezésével azonnal megváltozik a helyiség összképe. Segítségével egyszerűen megduplázható a természetes fény. A tükör keretének színe pedig megváltoztatható, egyszerűen újrafesthető, hogy jobban passzoljon a helyiség többi eleméhez. 

Annak érdekében, hogy a tér ne legyen egydimenziós, érdemes a különféle kiegészítőket és tárgyakat egymásra, illetve egymás mögé helyezni. Például egymásra helyezhető néhány könyv, pléd tehető a kanapéra, illetve egymás elé tehetőek a szobrok. Különleges szobrok és figurák szerezhetőek be a dekoráláshoz a DekorPlaza.hu oldalán.

A lakástextilekkel bármilyen helyiség otthonossá tehető

A könyvespolccal is lehet játszani, például színek szerint rendezhetőek a könyvek, illetve dekorációs elemek helyezhetőek közéjük. Továbbá azzal is lehet variálni, hogy néhány darab sorba van rendezve, míg a többi egymáson fekszik. Az említettek mellett a lakástextileknek is fontos szerepük van a dekorálásban. A függöny, a pléd, a díszpárna és a terítő esetében egyaránt ügyelni kell arra, hogy színben passzoljanak egymáshoz, hogy egységes legyen a látvány.

A fürdőszobában érdemes a világosabb árnyalatokat alkalmazni a bútorok, a falak és a kiegészítők tekintetében egyaránt. Továbbá bátran használhatóak ebben a helyiségben is faliképek és szobanövények a dekorálásra. Érdemes beszerezni különleges tárolókat, melyek segítségével rendezetten tarthatóak a különféle eszközök. Nemcsak a fürdőszobában praktikusak a tárolók, hanem a többi helyiségben is. A segítségükkel meg lehet szüntetni a rendetlenséget, hiszen ezentúl, minden tárgynak meglesz a helye.

Nem kell félni a nagy mintáktól

A képek és a lakástextilek esetében nem kell félni a nagy mintáktól, nem csak egyszínű változatokat érdemes alkalmazni. A nagy és merész minták ízlésesen alkalmazva különleges látványt nyújtanak, garantáltan lenyűgöznek minden vendéget, és izgalmassá varázsolják a teret.

Az erkélyre és a teraszra is érdemes némi figyelmet fordítani, főleg a nyári időszakban. Itt hasznosak lehetnek a régi bútorok és tárgyak, hiszen a segítségükkel igazi retró hangulat teremthető. Égősorral kiegészítve pedig még különlegesebbé tehető az összkép.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!