Ölelésekkel halmozta el a turistát a fiatal elefántfóka

A kanadai Charlene Fritz-nek felejthetetlen élményben volt része egy, az Antarktisz-félszigetre irányuló expedíció során, ugyanis nem várt barátra tett szert egy fiatal elefántfóka személyében. Az expedíció tagjai a félsziget keleti partjainál elterülő Snow Hill-szigeten figyelték meg az elefántfókákat, amikor az egyik kíváncsi borjú kiválasztotta magának Charlene-t a és lelkes barátkozásba kezdett vele.

foka

foka-4

A parton heverésző borjú egyenesen felé vette az irányt, majd rámászott és többször is hozzábújt Charlene-hez, akit igencsak meglepett a termetes borjú közeledése. “Habozás nélkül odabújt hozzám és hosszasan figyelt a hatalmas szemeivel, amelyekben bármeddig képes lettem volna gyönyörködni. Csodálatos élményben volt részem, amit soha nem fogok elfelejteni. Nagyon meg akartam ölelni, de tudtam, hogy nem szabad szándékosan megérintenem” – mesélt a nem mindennapi találkozásról  Charlene.

foka-3

A nőstény elefántfókák egyébként több mint 11 hónapos vemhesség után hozzák világra borjaikat, akiket csaknem négy hétig szoptatnak. A szoptatási időszak után még több mint egy hónapba telik, amíg a kölykök megtanulnak úszni és halat fogni, és mivel az anyjuk már nem eteti őket, ezalatt testsúlyuknak akár kétharmadát is elveszíthetik. Az elválasztás után a nőstény kész a párosodásra, és utána visszatér a tengerbe. Az elefántfókák rövid ormányukat ,amiről a nevüket kapták, kizárólag a társas érintkezésben használják. Csak a hímeknek van ormánya, ez erősíti fel kihívó bömbölésüket a párzási időszakban.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!