Mindennap rászoruló gyerekeknek varr ruhát egy 99 éves néni

Lillian Weber egy 99 éves iowai néni, aki minden napját lánykaruhák varrásával tölti. Az elkészült kisruhákat a “Little Dresses For Africa” elnevezésű jótékonysági szervezetnek adja. A keresztény szervezet a ruhákat rászoruló, főként afrikai kislányokhoz juttatja el.

99 éves jótevő

99 éves jótevő

99 éves Lillian Weber már két éve készít ruhákat és eddig már több mint 840 ruhácskát varrt meg teljesen egyedül. “Reggeli után rögtön munkához látok, és varrok egészen az ebédig. Utána pihenek kicsit, délután pedig elvégzem az utolsó simításokat” – mondta az idős néni, aki május 6-ig, a 100. születésnapjáig szeretne elkészülni az ezredik ruhával is.

99 éves jótevő

Lillian lánya, aki rendkívül büszke édesanyjára, elmondta, hogy anyja soha nem készít két egyforma ruhát és mindig fáradhatatlanul dolgozik, az elmúlt években életcéljává vált, hogy másokon segítsen. “Mintha nem lenne önmagában az is elég, hogy folyton ruhát varr, édesanyám arra is figyel, hogy mindegyik ruhácskát ellássa egy különleges, egyedi mintával, vagy díszítéssel” – tette hozzá az idős asszony lánya.

99 éves jótevő

99 éves jótevő

Afrikai kislányok a Little Dresses For Africa jótékonysági szervezettől kapott ruháikban:99 éves jótevő

99 éves jótevő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!