Miért fantasztikus molett nőnek lenni?

A példabeszédek és sztereotip feltételezések közepette válhatsz igazi stílusos mítoszrombolóvá, ha minél előbb megteszed a boldogságod felé vezető első lépést, ami molettként nem más, mint a test pozitivitás elérése. 

A legtöbbünk ennek a létnek csupán a hátrányaira koncentrál, pedig jó néhány pozitív oldala is akad annak, ha plus size vagy, amelyeket a mai cikkünkben részletesebben is kifejtünk. 

Stílus nyilatkozatot tehetsz

Lehet, hogy eddig nem vetted észre, de amit általában a mindennapok során viselsz, az többnyire egyedi, és sajátos megjelenést kölcsönöz a gyönyörű íveidnek. A legtöbb plus size webáruház, köztük az Abutik Női Ruha Webáruház is, az exkluzív molett divat széles skáláját kínálja, amelyek általában nem elérhetőek a fizikai üzletekben. Légy tehát büszke a domborulataidra, és pompázz ezekben a stílusos darabokban!

Büszkébb vagy arra, aki vagy, mint arra, hogy hogyan nézel ki

Az olyan közösségi oldalak, mint például az Instagram és a TikTok vagy a televíziós műsorok és a filmek az ideális női testet általában vékonyként ábrázolják. Amennyiben pedig a megjelenésed nem felel meg a populáris kultúra által támogatott képeknek, akkor az elégedetlenséghez vezethet magaddal kapcsolatban. 

Azonban az ironikus előnye annak, ha kizárnak a kultúránk szépség definíciójából, hogy szabadabban lázadhatsz fel az ellen a tény ellen, hogy a szépséged határozza meg a belső értékeidet. Vagyis nem fogsz az Instagramon a kedvelések megszerzése és a népszerűséged növelése érdekében egy idealizált változatot mutatni magadról retusált képek formájában.

Vastag bőröd alakul 

Egy másik előnye annak, hogy az emberek gyakran rosszallóan néznek rád, és kövérnek neveznek, az, hogy ezek már szinte lepattannak rólad. Persze, még mindig fáj – elvégre ember vagy –, de a tested természetes önvédelmi mechanizmusai segítenek abban, hogy immunisabbá válj a zaklatással és a kövér viccekkel szemben.

Azt eszel, amit szeretnél

Abban az esetben, ha valami egészségeset eszel, a körülötted lévő emberek hitetlenkedve bámulnak, vagy elismerően bólogatnak, amiért megpróbálsz javítani az egészségeden. Mert, mint mindannyian “tudjuk”, a molett testalkat mindig annak a közvetlen következménye, hogy nem eszel mást, csak sajttömböket és mályvacukrot egész nap. 

Ezzel ellentétben, ha azt látják, hogy valami egészségtelen ételt eszel, akkor egyből elindul a suss-muss arról, hogy miért vagy ilyen kegyetlen a testeddel. Ennek a kétélűségnek köszönhetően pedig megkapod azt a szabadságot, hogy azt eszel, amit csak szeretnél.

A poharat ne félig üresnek, hanem félig telinek lásd!

Ez talán a legfontosabb tanács, amit adhatunk számodra. Hiszen ahhoz, hogy boldogan élj, az életed pozitívumaira kell koncentrálnod, és nem hagyhatod, hogy a negatív dolgok beszivárogjanak a mindennapjaidba. 

Ha esetleg mégis rossz érzésed támadna a molett testalkatod miatt, akkor javasoljuk, hogy olvasd át még egyszer a fentebb levezetett előnyöket. Biztosak vagyunk benne ugyanis, hogy ezek egy kicsit magabiztosabbá tesznek majd.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!