Költözz vidékre és vidd magaddal a bútoraidat is!

Gyakran az tart vissza bennünket a vidékre költözéstől, hogy a számtalan, nehezebbnél nehezebb bútorunk, holmink hogyan fog eljutni egy távolabbi településre, pedig egy profi költöztető cég mindezt rutinszerűen el tudja végezni. Akár egy vidéki nagyváros panellakását, akár egy zsákfalu kis portáját választottad ki, nem kell aggódnod a költözés miatt, mert ha megfogadod tanácsainkat, akkor gond nélkül és gyorsan áttelepülhetsz új lakóhelyedre.

Hogyan indulj neki a költözésnek?

Nem mindegy, hogy jelenleg mekkora lakásban laksz, illetve lakótelepi lakásról vagy kertes házról van-e szó. A Promove, a költöztetés Budapestről vidékre specialistája elmondta, hogy nagyobb alapterületen törvényszerűen több holmit halmozunk fel, nem beszélve a kertes ház nyújtotta plusz tárolási lehetőségekről. Amikor elkezded keresni a költöztető céget, akkor próbáld felmérni a dolgaid mennyiségét, hiszen az árajánlatokhoz tudni kell, hogy milyen mennyiségű, minőségű, súlyú holmit kell szállítani.

A kertes ház különösen sok tárolókapacitással rendelkezik, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy az új otthonunkban mire lesz majd szükségünk. Gyakran van szükség szelektálásra, hiszen az évek óta nem használt, törött, elromlott, kinőtt, elhasznált dolgainkat is hajlamosak vagyunk őrizgetni.

A “lehet, hogy jó lesz még valamire” hozzáállás általában rengeteg felesleges dolog felhalmozására késztet bennünket, eljött az idő ezek lomtalanítására, elajándékozására, illetve az értéket képviselő dolgok értékesítésére.

A dobozolás

Ez nem is olyan egyszerű művelet, mint amilyennek hangzik. Az alap a megfelelő doboz, amit költöztetődoboz néven vásárolhatsz meg, vagy a költöztető cég biztosít a számodra. Ne pakolj bele mindenféle kidobott, elhasznált dobozokba, mert ezek nem biztonságosak, könnyen elszakadhatnak, kinyílhat az aljuk, és a dolgaid kiborulnak, kiesnek.

Minden dobozra írd rá, hogy mi van benne, és az új helyen melyik helyiségbe kerüljön, így a kipakolás is egyszerűbb lesz. A bútorokból szedd ki a ruhákat, és húzd ki vagy ragaszd le a fiókokat, szekrényajtókat. Az értékes bútorokat csavard be fóliába, a hűtő, mosógép ajtaját is ragaszd le. A növényeidet ne locsold meg!

A költözés

Gondoskodj a szállítóautó parkolóhelyéről, hogy minél hamarabb fel tudjanak pakolni, és a vidéki célállomáson is várja valaki ugyanígy a szállítmányt. Ha megfelelő szállító céget választottál, akkor olyan szakemberek fognak a helyszínre érkezni, akik remek kondícióban vannak, így a fel- és lepakolás pillantok alatt menni fog, és a nehezebb dolgokkal is könnyedén elbánnak. Egy profi cég diszpécser szolgálattal rendelkezik, így bármilyen kérdés vagy előre nem látott problémád van, azonnal kapcsolatba tudsz lépni velük.

Ne hezitálj, ha vidékre költöznél, hiszen gyorsan, pontosan és gond nélkül települhetsz át egyik helyről a másikra, amennyiben jól választasz a költöztető cégek kínálatából. Keress referenciákkal rendelkező megbízható csapatot, és élvezd a vidéki élet gyönyöreit!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!