Így fogadta a pandamama a kölykét

Egy hónapos szünet után ismét találkozott a tajpeji állatkert pandamamája a kicsinyével. A kölyköt a születésekor elválasztották az anyjától, de most ismét találkozhattak.

panda

A gondozók a születése után inkubátorba tették a kölyköt, így elláthatták a lábsérülését is. Az állatgondozókat az is aggasztotta, hogy a pandaanya, Yuan Yuan esetleg megsebesítheti vagy akár meg is eheti a kölyköt. A múlt héten megkezdték a két állat összeszoktatását, mivel a kicsi várhatóan ezen a héten fogja kinyitni a szemét, és a gondozók úgy vélték, az lenne a legjobb, ha a kölyök először az anyját látná meg. A viszontlátásról az Associated Press egy videót is készített.

A fogságban tartott pandákat igen nehéz szaporítani; a július 6-án született kölyök is mesterséges megtermékenyítéssel született. A szülőket – Yuan Yuant és a kölyök apját, Tuan Tuant – a tajvani állatkert Kínától kapta 2008-ban; az ajándékot Kína diplomáciai gesztusnak szánta. A kicsit egyelőre Yuanzainak hívják – ez kínaiul gyermeket jelent –, de az állatkertben azt tervezik, hogy a közönséggel szavaztatják meg a pandakölyök végleges nevét.

forrás:Index

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!