Idén már hétezer erdőtűz volt Kaliforniában, a mostani az eddigi legpusztítóbb

Egy ember meghalt és több mint 750 lakóház porig égett az idei év legpusztítóbb kaliforniai erdőtüzeiben, amelyek során csaknem 30 ezer hektáros terület kapott lángra az évek óta súlyos szárazság sújtotta államban. Kalifornia északi részén, a Napa-völgy bortermelő vidékeinek közelében szombaton csaptak fel a lángok, és azóta példa nélküli ütemben terjed a tűz, amiért a hatóságok a négy éve tartó szárazságot, az erős szelet, illetve az utóbbi hetek rendkívül meleg időjárását okolták. A perzselő tüzek miatt 13 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, és mintegy ezer építmény, közte legkevesebb 585 lakóház vált a lángok martalékává. A leégés veszélye további 9 ezer épületet fenyeget Sacramentótól mintegy 80 kilométerre nyugatra.

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

VIDEÓ:

A tűzben életét vesztette egy idős mozgássérült nő, aki nem tudott elmenekülni a lángok elől. Négy tűzoltót égési sérülésekkel szállítottak kórházba. Az oltásban 1400 tűzoltó vesz részt, de egyelőre csupán a tűz mintegy 15 százalékát sikerült lokalizálni – közölték kedden a kaliforniai hatóságok.

VIDEÓ:

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

Ezzel párhuzamosan a Sierra Nevada hegység nyugati részén szerda óta egy másik erdőtűz 166 lakóházat és 116 más épületet pusztított el. Itt 10 ezer embert kellett evakuálni. Az év eleje óta az államban több mint hétezer nagyobb tűzeset történt, amelyek során összesen 263 ezer hektárnyi terület égett le. A keddi The Washington Post szerint a 16. század óta nem volt ehhez fogható aszály a térségben.

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!