Hihetetlen fotó: Egy madár hátán repült a menyét

Jason Ward brit madarász és természetfotós pár órája tette ki Twitterére egy kelet-londoni hobbifotós, Martin Le-May fantasztikus fotóját. Martin Le-May egy londoni parkban sétált hétfőn, amikor arra lett figyelmes, hogy egy menyét egy zöld küllőre támad, ám a fotós zavart keltett a harcban,  így a madár elrepülhetett – hátán a menyéttel.

2

Fotó: Martin Le-May

Le-May elmondása szerint kis repülés után a menyét a nagyobb repülés mellett döntött: elengedte a madarat, és a földre zuhant. Az eset után sem a zöld küllőnek, sem a menyétnek nem esett nagyobb baja.

A kép valódiságát többen megkérdőjelezik. Az io9 weboldal szakértői szkeptikusak, de nem tartják teljesen lehetetlennek, hogy tényleg megtörtént eseményt örökített meg a fotó. Vitathatatlan, hogy a menyét rendkívül agresszív ragadozó. Előszeretettel vadászik a földön óvatlanul eszegető madarakra. Az is kétségtelen, hogy a zöld küllő nagyon sok időt tölt a talajon kedvenc csemegéinek, a hangyáknak és más rovaroknak a felcsipegetésével. Tehát könnyen eshet menyéttámadás áldozatául.

1

Fotó: Martin Le-May

3

Fotó: Martin Le-May

4

Fotó: Martin Le-May


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!