Hasznos tippek – hogyan válaszd ki az okosóraszíjat?

Nem könnyű kiválasztani azt a szíjat, ami egyaránt passzol az okosórához, az alkalomhoz, és még a stílusodhoz is. Nagyon sok szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy ne nyúlj mellé.

Mi segítünk neked, hogy a kedvenc okosórád akkor is az ékszered lehessen, amikor sportolni mész, és akkor is, amikor elegánsan kell megjelenned. Egyetlen óra megfelelhet minden alkalomra, ha van hozzá szuper szíjad.

Ne felejtsd el, hogy az óra ugyanúgy “öltöztet”, mint egy női kiegészítő, vagy egy dögös férfi karkötő. Szerezd be az órádnak és a stílusodnak megfelelő darabot! Mutatjuk a kiválasztás legfontosabb szempontjait.

Kompatibilitási kérdés

Rengeteg óratípus létezik, amihez néhány esetben speciális paraméterek tartoznak. Megtaláltuk a legjobb választékot az “OKOSORASZÍJAK” weboldalán. Azonban elsősorban azt kell megnézned, hogy az óraszíj kínálatban milyen széles típust keress. 

Ez lesz az első dolog, ami meghatározza azt, hogy milyen szűrőt kell beállítani a webshopban. Alapvetően kétféle mérettel találkozhatsz: 22 mm-es és 20 mm-es. Ezt egyszerűen lemérheted egy vonalzó segítségével, ha nem tudod a méretet.

Viszont figyelned kell arra is, hogy milyen a szíj csatlakozója. Ebből is többféle típus létezik. Például a Huawei Watch Fit 1 és Fit 2, valamint a Garmin órák is két-két különböző szerelési móddal kaphatók a típusától függően.

Alkalom szüli a szíjat

Miután megvan, hogy milyen széles szíjra lesz szükséged, és kiderítetted a szerelési módját, még el kell döntened azt is, hogy milyen alkalmakon szeretnéd hordani. Attól függetlenül, hogy az óra egy mindennapi viselet, fontos a kinézete is.

Nem feszíthetsz egy esküvőn egy neonzöld változattal a szolid kék ruhádban. Vagy éppen nem mész el futni a strasszos-gyöngyös óraszíjjal, mert az őrületbe fog kergetni. De van egy jó hírünk számodra. Az említett webáruházban a szűrőket úgy is beállíthatod, hogy az alkalomhoz illő óraszíjakat mutassa meg neked.

Így már könnyedén megkeresheted a legmegfelelőbb darabokat. Akár sportolni mennél, akár csinos öltözetben jelennél meg egy fontos eseményen, kedvedre válogathatsz a szilikon-, a szövet-, a bőr- és a fémszíjak között. Egy lépés azonban még hátravan.

A te órád, a te szíjad, a te stílusod

Minden igyekezet hiába, ha nem találod meg a stílusodhoz passzoló darabot. Ne is tagadd! Titkon imádod a vagány színű, szilikonból készült óraszíjat, amikor száguldasz a futópályán, vagy a hullámok alá merülsz.

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy könnyedén kiválaszthatod azt is, hogy milyen legyen a szíj anyaga, és a színét is megszabhatod. Amennyiben mindezekre a szempontokra figyelsz, könnyen megtalálhatod a stílusodnak megfelelő kivitelt.

Minden paramétert megnéztél, kikerested a kedvencedet, amit meg is szeretnél rendelnél azonnal? Szuper! Nincs más dolgod, mint beszerezni. Természetesen további kiegészítőket is választhatsz, hogy kifogástalan legyen az outfited.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!