Gyomorforgató múzeum nyílt Svédországban – a világ legbizarrabb ételei várják a látogatókat

A világ leggusztustalanabbnak tartott ételeit és italait mutatja be a svédországi Undorító Ételek Múzeuma, mely nemrég nyitotta meg kapuit. Az új malmői kiállításon egyebek között rizsborban ázó döglött egerek, kukacos sajt, száznapos tojás, bikapénisz, erjesztett cápahús és fűszeres nyúlfej és denevérleves várja az erős gyomrú látogatókat. Az érzékeny gyomrú látogatókra gondolva a belépőjegy egyúttal hányózacskóként is szolgál.

Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum

A Disgusting Food Museum kurátora, Samuel West szerint a tárlaton sorakozó fogások közül minden bizonnyal az izlandi erjesztett cápahús (hákarl) lehet a legszörnyűbb élmény az avatatlan ízlelőbimbók számára. „Olyan, mintha egy vizelettel átitatott matracot rágna az ember” – próbálta leírni az élményt a szakértő.

Forrás: Disgusting Food Museum

A múzeum honlapja szerint az ember számára az undor érzése segít elkerülni a betegségeket és a veszélyes ételeket. Ám, míg az érzés univerzális, addig az, hogy például milyen ételek váltanak ki undort valakiből, már korántsem az. A kiállítás célja, hogy megismertesse a látogatókkal a legfurcsább ételeket és elgondolkodtassa őket arról, hogy ami az egyik kultúrában gasztronómiai különlegességnek számít, az máshol undor tárgya lehet.

Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum

The Disgusting Food Museum Brings Together Gross Food from 80 Countries

This museum is helping you embrace disgusting food from around the world

Közzétette: NowThis – 2018. november 3., szombat

 

A múzeum a világ legbizarrabb, legundorítóbb ételei és italai közül nyolcvanat vonultat fel, amelyekből meg is kóstolhatnak néhányat a vállalkozóbb szellemű látogatók. A kóstolók között szerepel a svédek gyomorforgatóan büdös erjesztett heringje (surströmming), az izlandi erjesztett cápa, valamint a romlott húsra emlékeztető bűzt árasztó durián gyümölcs. A tárlaton egyebek között a szardíniai nyüves sajtot (casu marzu), a hagyományos skót húsételt, a birkabelsőségekből készített haggist, a perui sült tengeri malacot, valamint az észak-amerikai zselatinsalátát és a gyökérsört is megismerhetik a látogatók.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!