Félmilliárd forintnyi készpénz szóródott ki egy pénzszállító autóból Hongkongban

Letartóztattak két embert Hongkongban, mert nem adták vissza azt a pénzt, amelyet az utcán szedegettek össze, miután kinyílt egy pénzszállító autó ajtaja és félmilliárd forintnyi készpénz szóródott szét egy négysávos úton. Az őrizetbe vett férfi és nő taxin utazott szenteste a forgalmas Gloucester Roadon, amikor a G4S biztonsági szolgálat egy pénzszállító furgonjának hátsó ajtaja véletlenül kinyílt, és 15 millió hongkongi dollár (503 millió forint) készpénz szóródott az útra. Az illetőket a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították, lakásukban, a matrac alá rejtve, megtalálták az általuk összeszedett jelentős összeget. A váratlan pénzeső láttán számos járókelő és kocsijából kiszálló autóvezető lepte el a forgalmas utat, hogy gyorsan összekapkodja az 500 hongkongi dollár (16 ezer 700 forint) címletű bankjegyeket.

Kinílt a pénzssállító autó

Kinílt a pénzssállító autó

A pénzszállító vezetői nem vették észre az ajtó kinyílását, azzal csak úti céljuk elérésekor, 14 kilométer megtétele után szembesültek. Péntek reggelig mintegy harmincan adták vissza az összeszedett bankókat, de az elveszett pénznek eddig csak a harmada került elő. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a lopás bűncselekményét követi el, aki megtartja az utcán talált pénzt és ezért akár 10 év börtön is járhat. Az emberek által begyűjtött bankjegyeket keresve a rendőrök végigjárták a karácsonyi milliós pénzeső helyszínéhez közeli boltosokat és lakosokat.

Kinílt a pénzssállító autó

A biztonsági szolgálatot szerződtető Bank of China közleményben tudatta, hogy a G4S bocsánatot kért a történtekért és a kár megtérítését ígérte. A furgonban szállított készpénznek egyébként csak egy kis töredéke “szállt el” a kinyílt ajtón keresztül, a teljes fuvarozott összeg megközelíti a 17,5 milliárd forintot.

VIDEÓ:

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!