Évekig élt együtt egy oroszlánnal Melanie Griffith családja

Melanie Griffith színésznő anyja, Tippi Hedren és mostohaapja, Noel Marshall bizarr filmötlettel állt elő az 1970-es évek elején. Egy afrikai utazás után Tippi Hedren színésznő, és producer férje, Noel Marshall úgy döntöttek, hogy nagymacskákkal készítik el közös filmjüket. Amikor Afrikában jártak láttak egy elhagyatott házat, amibe beköltözött egy csapat oroszlán, ekkor született meg a film ötlete. Marshall egyfajta családi vállalkozásként tekintett a filmre, amit ő írt és rendezett, és persze szerepet kapott benne a felesége, (aki időközben a nagymacskák megszállottja lett), a fiai, Jerry és John Marshall, valamint Melanie Griffith is. Egy állatidomár azt mondta a házaspárnak, hogy csak úgy ismerhetik meg igazán az oroszlánokat, ha együtt élnek velük. Ők ezt komolyan is vették ezért éveken át éltek együtt egy Neil nevű oroszlánnal. Ezt az időszakot dokumentálta a LIFE magazin fotósa, Michael Rougier.

Neil oroszlán

Neil oroszlán

Neil oroszlán

Neil oroszlán
Ezen a képen a fiatal Melanie Griffith pihen együtt Neillel.

Neil oroszlán

Az egész bizarr ötlet, ami egyébként nagy bukás lett, később a világ legveszélyesebb filmjeként, illetve a világ legdrágább home videójaként híresült el. A filmet (Roar) csak 1981-ben tudták bemutatni. A költségei időközben elérték a 18 millió dollárt, de mindössze 2 millió dollár bevételt hozott. A film készítése nagyon nehezen ment és forgatás során 70 ember sebesült meg. Az egyik forgatási napon Melanie Griffitht megharapta az egyik oroszlán. Összesen ötven öltéssel kellett összevarrni az arcát, és plasztikai helyreállító műtétre is szüksége volt. Az operatőr, Jan de Bont még rosszabbul járt, neki 120 öltéssel tudták csak összevarrni a fejét. Noel Marshallt is támadás érte, olyan súlyosan megsérült, hogy csak évek alatt épült fel teljesen. Tippi Hedren azt mondta, a forgatáson minden egyes családtagja megsérült, és csoda, hogy nem történt halálos baleset.

Tippi Hedren a film elkészülte után úgy döntött, hogy létrehoz egy rezervátumot a nagymacskák számára. 1983-ban meg is alapította Kaliforniában a Shambala Reserve nevű rezervátumot. A mai napig itt él, jelenleg több mint 70 nagymacska társaságában.

Neil oroszlán

Neil oroszlán

Neil oroszlán

Neil oroszlán


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!