Emelkedett a vadon élő óriáspandák száma

A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-al növekedett az elmúlt évtizedben, így számuk mára eléri az 1864-et – közölte a World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap, WWF). A legutolsó, 2003-as felméréshez képest ez 16,8%-os emelkedést jelent. A vadvédelem globális szimbólumai, a vadon élő óriáspandák csak a kínai Szecsuán, Sanhszi és Gansu tartományok hegyvidékein fordulnak elő. A felmérés szerint a pandák egyes előfordulási területei is növekedtek Kína szerte, így élőhelyük már 2 577 000 hektár, ami 2003 óta több mint 10%-os bővülést jelent.

Panda

Az eredmények a kínai kormány fajvédelmi munkájának sikereit bizonyítják Xiaohai Liu, a WWF Kína programigazgatója szerint. A WWF azzal támogatja a kormány munkáját, hogy természetvédelmi területeket hoz létre és olyan ökológiai hálózatokat alakít ki a pandáknak, amik az erdők és bambuszban gazdag területek összeköttetését biztosítják, hogy ezzel hozzásegítsék a pandákat a táplálékszerzéshez és a potenciális párosodó partnerek felkutatásához.

Panda

Panda

Panda

Panda

Panda

Panda

Panda


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!