Einstein, a világ egyik legkisebb lova

Einstein, a miniló mindössze 2,72 kg súllyal született, magassága pedig csupán 35,56 centiméter volt. Pedig ő nem is szenved törpeszindrómában, mint a a Guiness Rekordok Könyvében is szereplő Thumbelina nevű ló, aki születésekor egy kilóval nehezebb volt, mint Einstein. A legtöbb miniatűr ló a törpeség bizonyos jeleit viseli. Testük enyhén torz, az arányok nem egészen normálisak és egészségesek. Einsteinnek azonban méreteihez képest normális hosszúságú lábai vannak, teste nem aránytalan.

Einstein, a miniló

Einstein, a miniló

Einstein az Egyesült államokban, New Hampshire-ben, egy miniatűr lovakat tenyésztő farmon látta meg napvilágot 2010 áprilisában. A csikó alig mozgott, ezért tenyésztője azt hitte, hogy elpusztult. „Már több mint 20 éve tenyésztek miniatűr lovakat, de soha életemben nem láttam még hozzá foghatót. Először meg sem mozdult. Aztán megdörzsölgettük egy törölközővel, és egyszerre csak kapálózni kezdett. Annyira aprócska volt!” – mondta Judy Smith, a Barnstead-i miniatűr lovasfarm lótenyésztője.

Einstein, a miniló

A most mindössze 50 centi magas csődör óriási népszerűségnek örvend, még Oprah Winfrey showjában is fellépett. Még mindig sokan érkeznek a farmra, akik látni akarják a kis lovat. Einstein nem csak a gyerekekkel, hanem más állatokkal is könnyen barátkozik, a farmon élő kutyákkal és kecskékkel is jól érzi magát, de a nagy lovakkal is kiválóan megtalálja a közös hangot, a méretkülönbségek egyáltalán nem zavarják.

Einstein, a miniló

Einstein, a miniló

Képek forrás: Facebook/ Einstein – World’s Smallest Horse


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!