Csíkos minta – ha feldobná a ruhatárát

Vannak, akik az egyszerű, egyszínű ruhákat kedvelik, mások szeretnek kitűnni a tömegből, akár mintával, akár színnel. Ha már kicsit unalmasnak tartják az egyszínű ruhákat, meg lehet próbálkozni a csíkossal, amivel csak egy kis lépést tesznek a minták felé, mégis komoly hatást lehet elérni.

A következőkben bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni, amikor csíkos mintás darabot vesznek fel, illetve bemutatunk néhány anyagfajtát is, ehhez pedig a Minitex méteráru webáruház lesz segítségünkre.

Mire érdemes figyelni az öltözködésnél?

Ha az öltözködésről van szó, nincsenek kőbe vésett szabályok, inkább csak megfontolandó jó tanácsok. Így van ez a csíkos anyagoknál is. 

Ilyen például, hogy ha vonzani szeretnék a tekintetet, akkor vegyenek fel különböző mintájú ruhadarabokat, csíkosat kockással vagy pöttyössel. Ugyanígy tereli a tekintetet, hogyha azonos mintájúak a ruhadarabok, de a minták nagysága eltér, nem ugyanolyan vastagok a csíkok.

Stílusos hatást kelt, ha csak a mintákkal játszanak. Ilyen lehet egy fekete-fehér pöttyös felső és egy fekete-fehér csíkos szoknya. A merészebbek kipróbálhatják, hogy milyen, ha nem csak a mintákkal, de a színekkel játszanak, a felső meleg színű, az alsó pedig hideg.

Hasonló az előző ötlethez, ha a minta ugyanolyan, a színek pedig mások. Egy kék-fehér csíkos szoknya és egy zöld-fehér csíkos felső remek összhatást kelt. 

Ha mintás ruhadarabhoz vennének fel csíkosat, arra érdemes figyelni, hogy legyen egy közös szín, ami vezeti a szemet, különben annyira nem mutat jól.

Kövérít-e a csíkos?

Ez egy olyan kérdés, amit a nők többsége, de még valószínűleg a férfiak egy része is többször megkérdez. Van ugyanis egy olyan tévhit, miszerint a csíkos darabok optikailag kövérítik viselőjét. Ha néhány apróságra figyelnek, ez a kérdés többet nem merül fel Önökben.

Ha van olyan keresztbe csíkos része a ruhának, ahol vastagabb a csík, akkor azon a részen szélesebbnek fog tűnni a test, így érdemes olyan ruhát választani, ahol vékony csík van olyan területen, amit nem szeretnének előtérbe helyezni.

Sokat segít, ha optikailag megtörik a csíkos ruhákat. Erre elég, ha az adott ruhadarab fölé felvesznek egy kabátot, vékony dzsekit, ezzel a csíkokat máris megtöri a másik darab vonala.

Néhány anyagfajta

Nagyon sokféle anyagból lehet ruhákat készíteni, ehhez a Minitex méteráru webáruház oldalán is rengeteg lehetőséget találnak, most csak kettőt emelünk ki.

A kétfalas rib anyagok pamut-poliészter és elasztán tartalmának köszönhetően ez egy rugalmas anyag, jó mérettartósság jellemzi. Leggyakrabban leggingseknél, sapkáknál, garbóknál és passzé anyagoknál használják.

A vékony frottír kelméből köntös készíthető, illetve puha tapintása miatt babaruhákhoz is tökéletes. Emellett törölköző és kozmetikai kendő alapanyagának is jó.

Ahogy látható, a csíkos ruhák mítoszai csak mítoszok, nyugodtan hordhatják őket, csupán néhány tanácsot érdemes megfogadni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!