Behúzott egyet a kengurunak a kutyáját védelmező ausztrál férfi

Megdöbbentő dolog történt Ausztráliában egy vadászatra induló baráti társasággal, akik vaddisznó helyett egy termetes kenguruval találták szembe magukat. A túrán részt vevő Greig Tonkins nagyon meglepődött és megrémült, amikor észrevette, hogy a közelben lévő egyik hím kenguru megragadja kutyáját. A férfi azonnal odasietett, hogy segítsen kutyáján, akit a kenguru nem akart elereszteni. A férfi úgy döntött, hogy szembeszáll a kenguruval, akit egy ütéssel térített el végelegesen a szándékától. A meglepődött kenguru tétovázott ugyan egy kicsit, de végül visszavonulót fújt és elugrált a helyszínről.

kenguru-2

Szakértők szerint a férfi viselkedése akár az életébe is kerülhetett volna, hiszen a kenguruk hatalmas erővel képesek rúgni. A videón látható hím is könnyedén halálos sérülést okozhatott volna a férfinak – mondta Marco Festa-Bianchet kenguruszakértő. Hozzátette, a kenguruk másik technikája, az hogy összetűzéseik során karmaikkal megpróbálják kikaparni az ellenfelük szemét. A videón szereplő állat szerinte egy nagyjából 10-15 éves hím lehet, ami közel két méter magas és megközelítőleg 80 kilogrammot nyomhat.

A szakértő azt is elmondta, hogy a kenguruk gyakran küzdenek meg a rájuk támadó dingókkal. A felvételen látható kenguru valószínűleg azért támadt a kutyára, mert dingónak vélte és attól tartott, hogy rá vadászik.

kenguru

Greig Tonkins eset kapcsán, ami egyébként sokakat nagyon felháborított, elmondta: úgy érezte ez volt a legjobb döntés amit hozhatott, annak érdekében, hogy ne törtéjen nagyobb baj. Mindannyian nagyon meglepődtek és abszurdnak tartják az egész esetet. Mint mondta, nem akart kárt tenni a kenguruban, de mindent megtett azért, hogy szeretett kutyájának ne essen baja.

kenguru-3

A társaság azért szervezte meg a több napos túrát (amire egyébként néhány hónappal ezelőtt került sor), mert egyik rákkal küzdő barátjuknak ez volt az egyik kívánsága. Végig kameráztak az utazás során, hogy visszanézhessék az együtt átélt élményeket. A barátjuk a múlt héten sajnos elhunyt, az ő emlékére hamarosan kiadnak egy DVD-t az utazásukról.

A kenguruval összetűzésbe került férfi egyébként a Taronga Western Plains Zoo nevű állatkert dolgozója. A videó megjelenése után az intézmény sajtóközleményében azt írta, hogy mindenképp kivizsgálják az esetet és már kikérdezték a férfit az ügy kapcsán.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!