Barnamedve érkezett a Pécsi Állatkertbe

A Pécsi Állatkert legújabb lakója; a 140 kilogramm súlyú, felegyenesedve két méter magas hím barnamedve Bulgáriából érkezett az intézménybe – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel. A szófiai állatkertből érkezett hatéves példány az egyetlen barnamedve a Dunántúlon. Az állat csereszerződés keretében került Pécsre: az állatkert három sarkantyús teknőst, két farksodrót, egy közönséges selyemmajmot és egy ormányos medvét adott a barnamedvéért.

MTI fotó: Sóki Tamás

A Magyarországon fokozottan védett faj beszerzése hosszadalmas volt, az engedélyeztetési eljárás hónapokat vett igénybe – mondta el Siptár Dávid, az intézmény szolgáltatási vezetője. A szakember hozzátette: bár a medve kapott nevet Bulgáriában, az állatkert örömmel fogadja az átkeresztelési ötleteket, pályázatot írnak ki és a kifutónál elhelyezett ötletládában is várják majd a látogatók javaslatait.

MTI fotó: Sóki Tamás

Az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított, május végén átadott intézményben az állatok mintegy 40 százaléka új, a régi állatkertben nem volt megtalálható. A létesítményben több mint 250 állatfaj több mint ezer egyede tekinthető meg. Köztük pumákat, perzsa leopárdot, varacskos disznót, bengáli tigriseket, gyűrűsfarkú makikat, zebra- és szirti cápát, hiúzt, oroszlánt, zebrákat, ormányos medvéket, kaméleonokat és fapitonokat is láthat a közönség. Az intézmény tervezi a meglévő állomány bővítését, valamint további új bemutatóhelyek kialakítását is.

pecsi-allatkert-4Fotó: Facebook/Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

pecsi-allatkert-3Fotó: Facebook/Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

pecsi-allatkert-2Fotó: Facebook/Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

pecsi-allatkertFotó: Facebook/Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!