A világ legmérgezőbb helyei

Az ember óriási mértékben pusztítja a földet és már rengeteg területet tett tönkre, amin már élni sem lehet. Hátborzongató képek következnek a legmérgezőbb helyekről, a teljesség igénye nélkül. Olajjal átitatott föld, higanygőz a levegőben, szemét, vegyszer és fekália a folyókban:

Mérgező helyek

Agbogbloshie egy ghánai városrész, óriás méretű elektronikai hulladéktelepéről vált hírhedtté. A lerakóhely a fővárosban, Accrában található.

Mérgező helyek

Ghána évente több mint 200 ezer tonna e-hulladékot hoz be az országba, javarészt Európából, és közel 130 ezer tonna e-hulladékot termel évente.

Mérgező helyek

1986. április 26-án következett be a csernobili atomkatasztrófa az ukrajnai Pripjaty és Csernobil városok melletti atomerőműben.

Mérgező helyek

A felrobbant négyes blokk körül mind a mai napig óriási a sugárzás, a ’86-ban vasból és betonból épített szarkofágot az elmúlt években többször megerősítették, de bármikor beszakadhat a födém.

Mérgező helyek

A jávai Citarum folyó nemcsak Indonézia, de a világ egyik legmocskosabb folyója. 300 km hosszú, benne 9 millió ember háztartási szemete és 500 ipari üzem hulladéka úszik.

Mérgező helyek

A Citarum folyó hajósai embertelen körülmények között próbálják újrahasznosítani a szemetet.

Mérgező helyek

A bőrfeldolgozás egyik fázisa, hogy az állatok lenyúzott bőrét vegyi kezeléssel (cserzéssel) tartósítják, ennek melléktermékei olyan toxikus anyagok, amik súlyos megbetegedéseket okoznak. A bangladesi Hazaribaghban 250 ilyen feldolgozóüzem ontja magából a szennyet.

Mérgező helyek

Hazaribagh a világ legszennyezettebb területeinek egyike.

Mérgező helyek

Az alábbi felvételek még 2014-ben készültek Kalimantan tartományban, Borneón, ahol óriási iramban irtják az erdőket. A területen ugyanis aranybányák üzemelnek, ami súlyos környezetszennyezéssel jár.

Mérgező helyek

Az arany kinyeréséhez higanyra van szükség, az arany a higannyal ugyanis amalgámot képez, ezért a szemcse vagy por nagyságú aranyat a homoktól, kőtörmeléktől el lehet választani vele. Ezután a higanyt hevítéssel elpárologtatják, és tiszta arany marad vissza. A higany mérgező, súlyos környezetkárosító.

Mérgező helyek

A kislány Buenos Aires egyik szemétdombján csücsül, a Matanza-Riachuelo folyó partján, amit a világ egyik legnagyobb pöcegödrének neveznek.

Mérgező helyek

A folyó partján közel 5000 gyár működik, ontják a folyóba a vegyszeres vizet, de a lakosok is szemétlerakónak használják a folyót.

Mérgező helyek

A légi felvétel egy megsemmisített illegális olajfinomítót mutat a Niger folyó mellett, ahol az olajszivárgás okozott károkat.

Mérgező helyek

A Niger torkolatánál élők több mint fél évszázada küzdenek a környezetszennyezés ellen.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!