A világ legfurább keverék állatai

Cama

Cama = teve + láma

Ez a hibrid állat, egy láma és egy teve gyermeke. Születése óta nem sikerült újabb egyedet világra hozni. Így 1995 óta ő az egyetlen cama. Füleinek hossza félúton van a tevék és a lámák fülei közt. Hosszú, bolyhos bundáját láma mamájától, erős lábait teve apjától örökölte.

Cama

Zebroid

Zebroid = zebra + ló

Egy zebrának és egy lónak a keresztezéséből születik. Legtöbbször zebra az apa. Zebrakanca esetén is született már zebroid, de nagyon ritkán. Színezése igazán feltűnő.

Zebroid

Liger

Liger = oroszlán + tigris

A liger egy hím oroszlán és egy nőstény tigris keresztezéséből született. Egy liger olyan, mint egy óriási csíkos oroszlán. Ők a világon a legnagyobb macskák, bár a szibériai tigris a legnagyobb tiszta alfaj. Az oroszlánoktól eltérően, ám a tigrisekhez hasonlóan a ligerek is szeretnek úszni. Ha a papa a tigris és a mama az oroszlán, a kölyök tigon lesz.

Liger

Szavanna

Szavanna = Serval + házimacska

A Szavanna egy afrikai vadmacska, a Serval, és egy háziasított macska keresztezéséből születik. Általában egzotikus házimacskával kereszteznek, mint a Bengáli, a Keleti rövidszőrű (Oriental Shorthair), egyiptomi Mau, vagy a Serengeti. A különleges utódok „óriási” házimacskák, felnőtt korukra akár 20-22 kg-osak is lehetnek.

Szavanna

Grizzly jegesmedve

Grizzly jegesmedve = Grizzly + jegesmedve

Úgy tűnik a jegesmedve lányok bírják a Grizzly fiúkat, mert 2006 óta több olyan medvét találtak a kanadai sarkvidéken, melyek – a DNS vizsgálatok szerint – e két medvefaj közös utóda.

Grizzly jegesmedve

Leopon

Leopon = leopárd + oroszlán

A Leopon annak az eredménye, hogy egy nőstény oroszlán párosodott és hím leopárddal. Az állat feje az oroszlánéhoz, a teste a leopárdokéhoz hasonlít. A legelső – dokumentált – leopon 1910-ben született Kolhapurban, Indiában.

Leopon

Botswanai toast

Botswanai toast = kecske + juh

Egy juh-kecske-hibrid szokatlan ügyét 2000-ben jelentették állatorvosok Botswanában, és elnevezték Botswana Toastjának nevezték. Egy nőstény kecske és egy hím juh párosodásából olyan kölyök született, amely szinte minden szülői tulajdonságot egyesített. Közönséges bundája alatt gyapjú alsó szőrzete van, kecskéhez hasonló lábai pedig egy nehéz juhtestet tartottak. Bár terméketlen, igen aktív a libidója, így állandóan erőszakoskodott a juhokkal. Végül 10 hónapos korában kiherélték.

Botswanai toast

Hibrid fácán

Hibrid fácán = arany fácán + Amherst fácán

A Golden fácánt keresztezték a hasonló Lady Amherst fácánnal. Az eredmény egy újabb gyönyörű színekben pompázó hibrid.

10


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!