A kórházi ágyán sem hagyta magára hűséges kutyája az autista kisfiút

Rendkívül szoros és különleges kapcsolat alakult ki egy 9 éves új-zélandi kisfiú, James Isaac és segítőkutyája, Mahe között. Az autista kisfiú nem beszél, nem szereti ha megérintik, zavarja a szemkontaktus és az idegen emberek jelenléte. Hűséges segítője és barátja, Mahe az egyetlen akinek a kisfiú hajlandó megnyílni. Bárhová is megy James, a fekete labrador mindig vele tart és ha kisfiú nyugtalan lesz, a kutya rögtön mellette terem, hogy segítsen neki. Nemrég még a kórházba is elkísérte kis gazdáját, ahol az orvosok megengedték neki, hogy az ágyon fekvő kisfiú mellé bújjon.

Mahe kutya

James azért volt kórházban, hogy kiderítsék mi okozta a megmagyarázhatatlan rohamait. Az MRI vizsgálathoz el kellett altatni a kisfiút. Mahe vele volt, ameddig csak lehetett, majd amikor ki kellett menni a vizsgálóból, a kutya James anyukáját, Michelle-t próbálta vigasztalni. A vizsgálat után visszamehetett gazdijához, és rögtön oda bújt hozzá, hogy vigyázzon rá. A megható pillanatokat a kórház fotósa, Louise Goossens örökítette meg.

Mahe kutya

Mahe kutya

Mahe kutya

VIDEÓ:

Autism Assistant DogThis autism assistant black labrador follows his best friend everywhere… even into his hospital bed.

Közzétette: AJ+ – 2016. február 23.

Mahe speciális kiképzést kapott mielőtt a kisfiúhoz került, a The Assistance Dogs New Zealand Trust nevű szervezetnek köszönhetően. A szervezet sok kutyát kiképzett már, hogy autista gyerekeknek segítsenek. Mielőtt James találkozott Mahéval, sehová nem volt hajlandó elmenni a családjával, sem kirándulni, sem sétálni nem lehetett vele és a család egyre elszigeteltebben élt. A kutya érkezésével minden megváltozott, a kisfiú végre társra lelt, egy hűséges barátra, akinek köszönhetően a család most már el tud menni együtt kirándul, miközben Mahe féltőn vigyázza a kisfiút.

Mahe kutya


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!