A kapszulás kávéfőző a Te házi baristád!

A kapszulás kávéfőző elérheti azt, amire talán csak egy nyálcsorgató villás reggeli képes: vonzóvá varázsolhatja a reggeleket. Hiszen ki ne szeretne mennyei kávéillattal az orrában ébredezni?

Félálomban veszélyes üzem a régimódi kávéfőzés: lecsöpög a víz, mellé megy az őrölt kávé, a legvégén meg még a zacc is megnehezítheti a dolgokat.

Ezzel szemben a kapszulás variáció se koszolással, se perceken át tartó felkészüléssel nem jár.

Bekapcsolod a gépet, kiválasztod a kedvenc ízedet és már figyelheted is, ahogy a krémes koffeines cseppek megtöltik a csészédet.

A kapszulás kávéfőző a kávézók hangulatát hozhatja el az otthonodba

Számtalan európai kultúrában a napindítás alap kelléke a gőzölgő kávé. Az ízletes pörkölésű babszemek ajándéka évszázadok óta milliókat tart lázban. Az ízletes cseppek felszolgálására világszerte kávézók tucatjai nyíltak.

Néhány évtizede, azt a minőséget, ami ezekben a kávészentélyekben kortyolhatóvá vált, otthon képtelenség volt megteremteni. Az elavult technológiák alkalmatlansága megakadályozta a hobbi barista hajlamok kiélését.

Aztán jött, látott és aratott a kapszulás kávéfőző. A rendszer működtetése pofonegyszerű. De, ami még a könnyű használatnál is lényegesebb: a végeredmény ízlelőbimbókat zsongító. A profi technikai háttér a konyhádat hirtelenjében a kedvenc kávézód teraszává változtathatja.

Kár lenne a kávét beskatulyázni, mint reggeli italt. Tény, hogy vele a nap is jobban, lendületesebben indul, de élénkítő kortyai napközben is nélkülözhetetlenek.

A minőség vagy a mennyiség a lényeg?

Sokan napi 5-6 adag feketénél nem adják alább. Míg mások 1-2 csészényi nedűvel is beérik, ha a kortyolás kimagasló kulináris élményt nyújt.

Vajon melyik a jobb kávéfogyasztási alternatíva?

Embere válogatja. Viszont a legjobb, ha a minőség egyik esetben sem szenved csorbát.A kapszulás kávéfőző egyetlen gombnyomás után gondoskodik arról, hogy a bögréd illatos, krémes, zamatos kávéval gazdagodjon. Ha Te ezt napjában ötször kívánod megismételni, annak sincsen akadálya.

Számtalan kapszulafajta közül válogathatsz, az ízlésednek és szokásaidnak megfelelően. Sem a presszó, sem a hosszúkávé élményéről nem kell lemondanod, hogy csak pár példát említsünk. Ám ez még nem minden, mert a különböző ízvariációk tovább fokozhatják az amúgy sem csekély kortyolási élményt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!