A gyerekszoba 4 legfontosabb berendezési tárgya

A gyerekszoba berendezése mindig izgalmas feladat, hiszen ez a helyiség lesz a kis csöppség birodalma és minden téren szeretnénk, ha kényelmesen érezné magát benne. A gyerekszobába, a kezdeti időkben, nincs szükség sok lakberendezési tárgyra, hiszen a pici az első hónapokban még nem sok dologban vesz részt az evésen és az alváson kívül. Azonban már ekkor is törekedni kell arra, hogy a szobája komfortos és hangulatos legyen, hiszen a színek és a formák nagyon is meghatározzák a baba hangulatát.

A kiságy

Ma már nagyon sokféle kiságyat lehet kapni. Készülhet fából és műanyagból és többnyire több elemből áll, amelyet otthon kell összeszerelni. A babaágy akkor hasznos, ha tartozik hozzá egy pelenkázó is, hiszen ez megkönnyíti a mama dolgát, amikor a baba öltöztetésére kerül a sor. A kiságyhoz hozzátartozik a megfelelő ágynemű kiválasztása, amelynek nem csak kényelmesnek kell lennie, hanem a természetesség is lényeges szempont. A legjobb a pamut anyag és a kisbabák is szeretik a színes dolgokat, így az ágynemű szett is lehet vidám és színes.

A faldekoráció

Sok szülőnek fejtörést okoz, hogy mivel is dekorálják a gyerekszoba falát. Ma már lehet sokféle posztert és matricát kapni, amelyek remekül feldobják a gyerekszoba légkörét. Sok szülő saját maga készít valamilyen falfestményt. A fali dekoráció stílusának és színvilágának mindenképpen passzolnia kell a szőnyeg és a bútorok színvilágával és stílusával.

A polcok

Amikor a kisbaba még nem tud járni, akkor elegendő két-három kisebb polc, ahová a mama a gyermekholmikat pakolja, esetleg egy polcot lehet felszerelni a játékoknak és a mesekönyveknek. Majd, ahogy a gyermek egyre nagyobb lesz, úgy szükség lehet nagyobb polcokra, esetleg kisebb szekrényre, vagy tárolódobozokra, hiszen a gyermek, életkorának növekedésével, egyre több játékra tesz szert.

A gyerekszőnyeg

Azt hiszem, a gyerekszőnyeg az egyik legfontosabb lakberendezési eszköz a gyerekszobában, legalábbis, amikor a gyermek el kezd kúszni és mászni. A gyerekeknek nagyon fontos, hogy a szőnyeg puha legyen, hiszen rengeteg időt töltenek a szőnyegen és a kényelmük elsődleges kell, hogy legyen. Nyilván, amikor a gyermek már tipeg és jár, az is lényeges, hogy a szőnyeg, csúszásmentes legyen.

A szőnyeg színe és mintázata is fontos, hiszen ezek a gyerekszőnyegek még a gyermek fejlődését is segítik. A vidám színek a hangulatukra van pozitív hatással, míg a minták a különböző készségeiket és képességeiket fejlesztik.

Nagyon sokféle szőnyeg lehetőséget ad arra, hogy a gyermek megismerkedjen a különféle állatfigurákkal, de komplett várost ábrázoló szőnyegek is segítik a gyermeket a testi fejlődésében. A labirintusos szőnyegek például a kognitív fejlődést támogatják meg, míg a kedves, mesefigurás szőnyegek a fantáziáját, a kreativitását fejlesztik, hiszen baba és mama különféle meséket találhatnak ki együtt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!