A fújható purhab szigetelés előnyei

A purhab, vagy más néven poliuretán már a 40-es évektől kezdve közöttünk van, és szinte mindig felhasználták a hőszigeteléshez, az autóiparhoz és a bútoriparhoz is. A szórásos technika azonban sokkal újszerűbb megoldásnak számít, de elmondhatjuk, hogy megérte ennyit várni rá.

Minden résbe befér

Aki volt már valaha építkezésen, az tudja, hogy mindig vannak és lesznek nehezen megközelíthető helyek. Ezek az apró rések később borsot törnek az orrunk alá, mivel hőhidakat képez, és beengedi a hideg levegőt is a nedvességgel együtt. Éppen ezért az egyik legnagyobb előnye a fújható purhabnak, hogy könnyedén eljutunk vele a legkisebb résekbe is.

Nem kell hozzá sok ember

Egy építkezés sok szakembert szokott igénybe venni, mindenkinek megvan a feladatköre. Azonban a fújható purhab szigetelés során nem kell tömeget kifizetnünk, mivel csak a megfelelő gépre, és egy vagy két emberre lesz szükségünk. A gépiesítése könnyű, gyorsan lehet haladni, így rengeteg időt is megspórolunk.

Biztonságos

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a purhabnak rengeteg jó tulajdonsága van. Miután kiszáradt szagtalan marad, emellett nem táplálja az égést, ami biztonságossá teszi az alkalmazását. A hab nagyszerűen tapad a különböző falfelületekre, ráadásul a pár milliméteres réseket is kitömi.

Huzatmentes

Másik előnye a költözés után derül ki. Ha fújható purhabot választunk, akkor a teret huzatmentessé varázsolja. Ez akkor válik különösen fontossá, ha tetőtérben lakunk, vagy olyan zugot kell szigetelnünk, ahol félünk a későbbi penészedéstől.

Nincs deformálódás

Miután befújtuk a helyére, gyorsan megkeményedik, és onnantól kezdve nem kell öregedéstől vagy deformálódástól tartanunk. Nem gombásodik és nem bomlik, ami az egészségünkre is pozitív hatással lesz. Nem számít, hogy hány év telik el az alkalmazásától, mivel később is ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.

Nem kell félni a szeméttől

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni azt, hogy ezen szigetelés alkalmazásával nem kell vágási veszteséggel számolnunk, így az ezzel járó szemétszállítást is megspóroljuk. Ha egyszer a cseréje vagy a kidobása mellett döntünk, akkor kommunális hulladéknak minősül.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!